Arkivfoto: Optimera

Arkivfoto: Optimera

Optimera setter ned trelastprisene fra februar

Optimera og Montér justerer ned prisene på trelast med inntil ti prosent fra 1. februar.

I en pressemelding skriver selskapet at bakgrunnen for nedjusteriungen er bedre råvaretilgang i det nordiske markedet på kort og mellomlang sikt.

– Dette har medført prisreduksjoner fra byggevareselskapets leverandører, skriver Optimera.

For konstruksjonsvirke, kledning og terrassebord (ubehandlet/behandlet) justeres prisene ned med 8-10 prosent, royalimpregnert med 10 prosent, innvendig panel med syv prosent, og utforinger og OSB-plater med 10 prosent.

– Markedet er imidlertid fortsatt preget av volatilitet. Internasjonalt går prisene noe opp i det amerikanske markedet. Ubalanse i handelsforholdene mellom Asia og Russland kan påvirke prisene i Europa og føre til økt etterspørsel. Optimera følger utviklingen tett og vil raskt korrigere prisene i samsvar med utviklingen. Byggevareselskapets prognose er at trelastprisene etter den siste prisnedgangen er kommet dit markedet må forvente med prisoppganger og -nedganger rundt dette nivået utover våren, heter det i meldingen.

Optimera har tidligere redusert prisene på trelast fra 1. desember 2021 og varslet prisnedsettelse for bearbeidet trelast og plater fra 1. januar 2022.