Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix

Oppryddingen etter ”Ole” begynner

Skademeldingene etter ekstremværet ”Ole” strømmer inn til forsikringsselskapene. Det er fortsatt en tidlig fase etter ekstremværet som traff store deler av Nord-Norge.

– Lofoten er blant områdene i landsdelen som fikk særlig hard medfart, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

I dagene fremover venter forsikringsselskapene mange skademeldinger. Men både strøm og mobildekningen har vært borte mange steder, så det er først nå folk begynner å ta kontakt.

I enkelte områder som i Lofoten og Vesterålen meldes det om til dels store skader på noen hus og bygninger. Hele taket er flerret av på enkelte hus.

Mye takskader

Både fjøs og naust har også fått skader, og hele vegger på noen bygninger er borte, garasjer og uthus har også merket vindens herjinger.

Dessuten har en rekke båter og bryggeanlegg blitt skadet av de store bølgene og uværet som har feid inn over landsdelen.

- Ellers er det mye takplater og takstein som er blåst av, slik vi så med ”Nina” som nylig herjet lenger sør. Folk må ta kontakt direkte med forsikringsselskapet sitt dersom de har skader å melde inn, heter det i en melding fra Finans Norge.

Finans Norge administrerer Norsk Naturskadepool, hvor alle skadeforsikringsselskaper som selger brannforsikring i Norge er medlemmer.

Skadetallene etter ”Nina” øker

Det er bare noen uker siden ekstremværet ”Nina” feide inn over Vestlandet og gjorde stor skade. Erstatningene etter ”Nina” øker stadig, og ser nå ut til å kunne havne på rundt 600 millioner kroner, men tallet kan bli endret. Så langt er det meldt inn drøyt 10 000 skader til forsikringsselskapene etter ”Nina”, men tallet kan stige. De fleste skadene er registrert i Hordaland.