Utbyggingssjef Tordis Vandeskog i Nye Veier og AF Gruppens prosjektleder Erik Frogner oppdaterer skiltet som viser åpningstidspunktet for veien. Foto: AF Gruppen

Oppdaterte skiltene på E18 Tvedestrand-Arendal med ny åpningsdato

Torsdag gjennomførte utbyggingssjef Tordis Vandeskog i Nye Veier og AF Gruppens prosjektleder Erik Frogner i fellesskap den symbolske handlingen som viser at E18 Tvedestrand-Arendal skal åpne cirka 3,5 måneder før opprinnelig planlagt.

(Klikk for større versjon)

- Dette var en liten symbolsk handling som viser den gode samhandlingen i prosjektet. Det har jo ganske ofte vist seg at så store samferdselsprosjekter blir nødt til å justere åpningsdato, men det er nok ikke dagligdags at justeringen går denne veien. Nye Veier og AF Gruppen er glad for at dette kan la seg gjennomføre i dette prosjektet og understreker at det ikke hadde latt seg gjennomføre hvis ikke partene hadde samarbeidet så godt underveis. Vi er også takknemlige for den positive responsen denne nyheten har fått siden den ble kjent i går, også den positive pressedekningen, sier Erik Frogner i en kommentar.

Åpningsdatoen er nå satt til 2. juli 2019.

Nå ser de frem til en hektisk langspurt.

- Vi kommer til å ha fokus på å ferdigstille prosjektet på en kontrollert og sikker måte og håper naboer, trafikanter og omgivelser holder ut med oss ennå noen måneder før vi inviterer til en storslagen åpen dag 22. juni hvor alle er velkommen til å oppleve den nye flotte veistrekningen før bilistene overtar, legger Frogner til.

Strekningen mellom Tvedestrand og Arendal er jo som kjent omtrent som en halvmaratondistanse. Dermed står det et åpningsløp også på agendaen denne dagen. Frogner har allerede uttalt i allmannamøte på prosjektet at han skal løpe denne distansen og utfordrer herved flere i bransjen til å sette dette som et mål for å komme seg i litt bedre form.