Ønsker dyrere bybanebilletter for å finansiere kollektivsatsing

Bergen Næringsråd vil at bybanepassasjerene skal ta en større del av regningen for kollektivutbyggingen i Bergen.

Det skriver Bergens Tidende i en artikkel onsdag.

Avisen kunne denne uken vise til tall hvor det blir klart at selv om et flertall av bergenserne ønsker fortsatt utbygging av Bybanen, er støtten synkende, og at flere ønsker vei- enn kollektivutbygging.

Atle Kvamme er næringspolitisk sjef i Bergen Næringsråd viser til bompengeutredningene som nylig ble kjent for offentligheten.

– Folk tror de skal få en kjemperegning for at Bybanen skal bygges videre, men det ser ikke ut til å bli en realitet, sier Kvamme.

Kvamme sier det vil bli umulig å bygge ut bybanenett dersom man tror at bilistene skal ta hele regningen, og antyder at høyere bybanepriser kan være med på å betale regningen.

– Den første løsningen er at staten kommer på banen med minst 70 prosent. På sikt mener jeg at alle brukergrupper må ta sin del av kostnadene. Vi mener at nyttetrafikken tar for mye av totalen i dag, sier han til Bergens Tidende.

Det er fylkespolitikerne som bestemmer prisene på kollektivbillettene i Bergen og Hordaland. Nestleder i samferdselsutvalget, Marthe Hammer (SV), er ikke imponert over forslaget fra Næringsrådet.

– Det er fullstendig urimelig at brukerne skal betale mer. For at et kollektivtilbud skal være attraktivt, er det viktig at det er rimelig, sier hun.