Kryssområdet ved Brumunddal, med Mjøstårnet i bakgrunnen. Foto: Nye Veier

Onsdag åpnes 18 kilometer ny vei mellom Hamar sør og Brumunddal

Onsdag 1. juli åpner Nye Veier 18 nye kilometer med firefeltsvei mellom Hamar sør og Brumunddal. Delstrekningen som åpnes inngår i utbyggingen av 43 kilometer med ny motorvei gjennom Innlandet.

8. oktober 2019 åpnet daværende samferdselsminister Jon Georg Dale de 12 første kilometerne med ny firefelts motorvei av Nye Veiers E6-prosjekt i Innlandet. Sstrekningen fra Kolomoen til Kåterud rett sør for Hamar ble utbygd til motorvei i løpet av to år. 1. juli var det duket for enda en delåpning, da den 18 kilometer lange strekningen fra Kåterud til Brumunddal åpnet offisielt.

- Allerede to uker før åpning satte Nye Veier trafikk på strekningen, heter det i en pressemelding.

- For oss i Nye Veier er det svært viktig å kunne gi brukerne og trafikantene ny vei så fort som mulig, og derfor setter vi alltid trafikk på ferdig vei når det passer entreprenørdriften optimalt. Vi venter ikke til en veiåpning med å skilte 110 km/t og sette på trafikken, sier utbyggingsdirektør Øyvind Moshagen i meldingen.

I desember er 12 kilometer fra Brumunddal frem til Moelv ferdigstilt. Da er utbyggingen på til sammen 43 kilometer med ny firefelts motorvei med fartsgrense 110 km/t komplett.

- Det er aldri før i Norge vært finansiert og bygget et firefelts motorveiprosjekt så raskt som vi gjør på E6 Kolomoen-Moelv. Vi bygger 43 kilometer motorvei med fartsgrense 110 km/t, 11 toplanskryss og hele 25 kilometer med andre fylkesveier, gang- og sykkelveier, og ny firefelts riksvei 25 inn mot Hamar på 41 måneder. Nye Veier er stolt over å ha løst dette gigaprosjektet med en kontraktsverdi nær 10 milliarder kroner så raskt for samfunnet, sier utbyggingsdirektør Øyvind Moshagen i meldingen.

Utbyggingen er utført av Hæhre Entreprenør og Veidekke, som har bygd ut hver sine parseller.