F.v. Ingvild Vihovde Haug, Ølen Betong Transport, Per Ivar Kårstad, Ølen Betong, Tine Grytnes Laskerud, Vikan Betong og Lars Norekvål, Ølen Betong. Foto: Ølen Betong

F.v. Ingvild Vihovde Haug, Ølen Betong Transport, Per Ivar Kårstad, Ølen Betong, Tine Grytnes Laskerud, Vikan Betong og Lars Norekvål, Ølen Betong. Foto: Ølen Betong

Ølen Betong kjøper Vikan Betong

Ølen Betong kjøper Vikan Betong i Kristiansund.

– Ølen Betong har inngått avtale med AS Vikan Betong om å kjøpe virksomheten deres i form av et innmatskjøp hvor vi overtar eiendeler og ansatte, heter det i en pressemelding fra Ølen Betong. Vikan Betong har et betongverk på Vikanholmen på Vestbase i Kristiansund. I tillegg har de to pumpebiler som vil bli overdratt til Ølen Betong Transport.

– Kleven Transport som er en lokal transportør leverer transporttjenestene for Vikan Betong, og dette samarbeidet vil fortsette som før, skriver selskapet. I 2021 omsatte Vikan Betong for 16,9 millioner kroner, og blandeverket har en årlig produksjon på rundt 10.000 kubikkmeter.

– Dagens eiere og ledelse opplever at det er stadig vanskeligere å stå alene i et marked med økende regulatoriske krav. De vurderer at det vil være en klar fordel for virksomheten å bli del av en større sammenslutning, sier Tine Grytnes Laskerud, daglig leder AS Vikan Betong i meldingen.

Ølen Betong sier motivasjonen for oppkjøpet er å oppnå en markedsposisjon i Nordmøre hvor de ikke har noen aktivitet fra før.

Overtagelsen trer i kraft fra 1. mars 2023, og betongstasjonen vil bli organisert som en avdeling i Ølen Betong ledet av Roger Bolgen som blir driftsleder for avdelingen. Bolgen har lang fartstid i Vikan Betong.

– Dette blir Ølen Betong sin første betongstasjon i Nordmøre som vi ser på som et spennende marked med bra potensial framover. Med vår organisasjon er jeg sikker på at vi i samarbeid med ansatte fra Vikan Betong vil kunne tilby et enda bedre tilbud til kundene i området, sier Lars A. Norekvål, daglig leder i Ølen Betong.