Nyvalgt leder, Olaf Rømcke, takker av avtroppende leder i NFF, Anne Kathrine Kalager. Foto: NFF

Olaf Rømcke ny styreleder i NFF

Olaf Rømcke er valgt inn som ny styreleder i Norsk forening for fjellsprengningsteknikk (NFF) etter Anne Kathrine Kalager.

NFF gjennomførte sitt andre digitale årsmøte 4. mai.

Her ble Anne Kathrine Kalager (Bane NOR) takket av som styreleder av foreningen. Nyvalgt leder Olaf Rømcke (Orica) benyttet anledningen til å takke Anne Kathrine for hele ti år i styret, de to siste årene som leder.

Jeg skulle gjerne gitt deg en diger bukett med blomster og en god klem, men da får vi Bent Høie på nakken, så overrekkelsen blir ordnet per post og klemmen får vi ha til gode, uttalte Rømcke. Han trekk frem Kalagers gode innsats i å styre foreningen gjennom en tøff periode med mye usikkerhet. Han trakk også frem at anleggsbransjen  har greid seg godt gjennom pandemien og at det ser lyst ut for videre satsing på samfunnsnyttig infrastruktur, med mange interessante prosjekter også i tiden som kommer.

Roar Sve (Skanska) og Elin Morgan (Norconsult) ble også takket av som henholdsvis styremedlem og varamedlem. Werner Stefanussen (Rambøll), Fredrikke Syversen (Oslo VAV) og Jan Lima (Hæhre) ble ønsket velkommen inn i styret i foreningen. Ragnhild Rostad (Trøndelag fylkleskommune) ble ønsket velkommen inn i styret tidligere i år, som nyvalgt leder av NFF Yngres nettverk.

- NFF leverte et negativt resultat for 2020, men har fremdeles solid økonomi, melder foreningen. Pandemien har naturlig nok hatt mye å si for foreningens hovedinntektskilde, som er kurs- og konferanser. Foreningen har likevel valgt å opprettholde sin satsing på utvikling av bransjen og har gjennomført mange digitale aktiviteter i løpet av året som har gått. Det forventes et fortsatt svakere resultat enn vanlig, også for 2021.