Jan R. Gjendem (fra venstre), Geir Fossum og Sigve Aastorp-Tangen utenfor Erichsen & Horgens nye Fredrikstad-kontor i kontorfellesskapet Blender Collective i Fredrikstad. Foto: Erichsen & Horgen

Økt fokus på brannrådgivning i Erichsen & Horgen

I løpet av det siste året har antall slokkeanlegg- og brannrådgivere nesten doblet seg hos Erichsen & Horgen.

Det skriver rådgiverselskapet i en pressemelding onsdag.

– Brannteknikk og brannvern er et viktig fagområde for Erichsen & Horgen. Løsningene som velges, skal i tillegg til å sikre liv, redusere samfunnsmessige og økonomiske konsekvenser ved brann. Vi har erfart at problemstillinger omkring brannsikring stadig blir mer omfattende i byggeprosessen og at brannspørsmål mer og mer inngår i våre øvrige fagområder innen VVS-teknikk. Dette har medført at Erichsen & Horgen har videreutviklet seksjonen og ønsker å bli en av Norges ledende innen brannteknikk og brannprosjektreing, sier Geir Fossum, seksjonsleder for brann hos Erichsen & Horgen.

Erichsen & Horgen har også ansatt brannteknisk rådgiver Sigve Aastorp-Tangen som faglig leder for brann.

– Jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven og sammen med resten av teamet videreutvikle de branntekniske tjenestene i firmaet. Erichsen & Horgen har allerede en brannavdeling med høy kompetanse og er et firma i sterk vekst, sier Aastorp-Tangen.

Etter over elleve år som forsker ved RISE Fire Research startet også Christian Sesseng hos Erichsen & Horgen i januar.