Økning i antall drepte i årets sommertrafikk

Totalt omkom 65 personer i trafikken i løpet av årets sommermåneder. Det er en økning på 26 personer fra i fjor sommer. Dermed fikk Statens vegvesen rett i sin dystre spådom.

Vegvesenetfryktet nemlig en tøff ulykkessommer i år. Økt trafikk gir økt risiko for trafikkulykker, og statistikken viser at én av tre dødsulykker på norske veier skjer i løpet av de tre sommermånedene.

– Det vi fryktet aller mest har skjedd, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen, som før sommeren fryktet at fart, rus og lav bilbeltebruk ville føre til dødsulykker.

– Det er for tidlig å konkludere, men foreløpig har alle tre elementene slått til i flere av ulykkene, sier veidirektøren.

De foreløpige tallene fra årets tre sommermåneder viser at 13 personer mellom 18 og 24 år omkom i trafikken i år, mot seks personer i samme periode i fjor.

– I flere av ungdomsulykkene vet vi at det har blitt kjørt svært fort, sier Gustavsen.

I aldersgruppen over 70 år omkom elleve personer i årets sommertrafikk, mot fire i de tre sommermånedene i fjor. Årets sommer har hatt flere lange perioder med flott vær og fine kjøreforhold, noe som gjerne fører til at flere eldre er på veien.

– Vi vil gå ekstra nøye gjennom sommerulykkene for å se om det er nye områder vi skal rette spesiell innsats mot. Samtidig vet vi at dødsulykkene har blitt færre totalt sett de siste årene, avslutter veidirektøren. (©NTB)