Foto: Trond Joelson

Offisiell åpning av nye Horten videregående skole og Lystlunden tannklinikk mandag

Nye Horten videregående skole åpner mandag 2. september. Prosjektet har vunnet flere priser, og skapt nasjonal og internasjonal interesse for sine innovative klima- og miljøløsninger. To statsråder vil være tilstede på åpningen.

Nye Horten videregående skole og Lystlunden tannklinikk stod klare til skolestart høsten 2019. Prosjektet vant tidligere i år prisen for «Beste offentlige byggeprosjekt» i BREEAM Awards 2019, blant mer enn 50 europeiske byggeprosjekter.

Fylkestingets vedtak fra 2015 om 40 prosent reduksjon i klimagassutslipp ligger til grunn for den ambisiøse satsingen på klima, miljø og grønn verdiskaping i Vestfold. Bygging av ny videregående skole i Horten, med tilhørende tannklinikk, ble vedtatt som et pionerprosjekt hvor de ambisiøse målsettingene skulle omsettes i praksis.

Dette har nå blitt realisert. 1.200 elever og 200 lærere får oppleve landets mest moderne og bærekraftige utdanningsbygg. Utformingen og de innovative løsningene gir et best mulig utgangspunkt for samhandling, trivsel og læring.

I løpet av arrangementet vil en rekke personer som er tilknyttet prosjektet samles og holde korte taler, samt overvære den seremonielle åpningen av skolen. I tillegg til inviterte gjester, vil skolens elever og ansatte delta.

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner og klima- og miljøminister Ola Elvestuen er også til stede og vil tale.

Byggherre er Vestfold Fylkeskommune, og Veidekke Entreprenør har vært totalentreprenør for prosjektet. Arkitekt, LARK og interiørarkitekt har vært LINK arkitektur. Rådgivere har vært Erichsen & Horgen og Sweco Norge. Itech har hatt teknisk rådgivning.