Konsernsjef Daniel Kjøberg Siraj i OBOS. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Obos varsler milliardoppkjøp i Sverige

Bolig- og borettslagsbygger Obos kjøper 36,6 prosent av den svenske børsnoterte boligforvalteren SBC Sveriges BostadsrättsCentrum og utløser budplikt på hele selskapet.

Det melder Dagens Næringsliv. Ifølge priser budet SBC til i overkant av én milliard kroner. Obos har i første omgang sikret seg 36,6 prosent av selskapet for rundt 385 millioner svenske kroner.

Selger er SBCs største eier, Riksförbundet Bostadsrätterna Sverige Ekonomisk forening og dets datterselskap Institutet för bostadsrätt IFB, som har godtatt en pris på 25 kroner per aksje.

Konsernsjef Daniel K. Siraj i Obos begrunner ifølge DN investeringen med at forvaltning av boliger er en kjernevirksomhet for Obos.

– Sammen med SBC kan vi styrke tilbudet vårt i markedet både i Sverige og Norge, sier Siraj.

Gjennom kjøpet passerer Obos grensen for tilbudsplikt på 30 prosent av stemmene i SBC. Dette innebærer tilbudsplikt for Obos på de resterende aksjene i SBC innen fire uker fra oppkjøpet.

Obos vil således og senest cirka 15. februar 2019 offentliggjøre et tilbud på de resterende aksjene i SBC til en pris på 25 kroner kontant per aksje, ifølge Dagens Næringsliv.