Foto: Nadia Frantsen / OBOS

OBOS-prisene fortsatte opp i desember

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo gikk opp med 0,2 prosent fra november til desember, viser nye tall fra biligutvikleren.

Det var den niende måneden på rad med uendrede eller stigene priser i hovedstaden, skriver OBOS i en pressemelding.

En oppsummering av de siste tolv månedene viser at Oslo-prisene gikk opp med 16,7 prosent. På landsbasis steg prisene med 14,6 prosent. Den sterke veksten må imidlertid sees i lys av et uvanlig sterkt prisfall i desember 2019.

På landsbasis var prisene i desember i fjor uendret.

Etterspørselen etter bruktbolig har vært stor siden i fjor sommer. I desember ble det omsatt 448 OBOS-boliger i Oslo. Det er 42 prosent flere enn gjennomsnittet for denne måneden i årene 2016-2019. Sammenlignet med desember 2019 er omsetningen opp 38 prosent.

Kvadratmeterprisen var i desember 69.497 kroner i Oslo-området og på landsbasis 59.989 kroner.

– Fortsatt lave renter - selv om vi skulle få en mindre renteoppgang mot slutten av året - vil trekke opp boligprisene også i år. Vaksinering og nedgang i arbeidsledigheten når vi etter hvert åpner opp samfunnet igjen og få boliger til salgs, gir også grunn til å tro at boligprisene vil fortsette oppover. Samtidig vil arbeidsledigheten fortsatt være på et høyt nivå, hvilket demper lønnsveksten. Det og en strammere boliglånsforskrift enn i 2020, vil virke prisdempende. Alt i alt taler dette for en boligprisvekst på 4 prosent på landbasis. I Oslo forventer vi en vekst på rundt seks prosent, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS i meldingen.

– Vi tror Oslo-prisene vil øke relativt mye på grunn av spesielt lavt boligtilbud i forhold til det demografiske behovet. Et allerede høyt prisnivå trekker i motsatt retning, legger hun til.