Porteføljedirektør i AF Eiendom, Otto Christian Groth (t.v.) og prosjektdirektør i OBOS Nye Hjem AS, Jørgen Stavrum. Tomten i bakgrunnen skal transformeres fra industri til nye boliger. Foto: AF Gruppen

OBOS og AF Gruppen skal gjøre industritomt om til nye boliger i Ski

Sammen planlegger de 200 boliger sentralt i Ski.

OBOS Nye hjem og AF Eiendom har gått sammen om å kjøpe en 15 mål stor tomt i Industriveien i Ski Øst. I dag står det flere næringsbygg på tomten som skal rives for å gjøre plass til rundt 200 boliger, torg og grøntområder.

– Ski Øst vil transformeres i årene som kommer. Det vil bli utviklet flere tusen boliger og en rekke fellesfunksjoner som skole, barnehager, idrettspark og butikker i bydelen, heter det i en pressemelding.

– Dette er et spennende område i utvikling. Her vil vi sammen med OBOS tilby gode boliger som byr på livskvalitet for ulike faser i livet, sier porteføljedirektør i AF Eiendom, Otto Christian Groth.

Han er glad for å samarbeide med OBOS Nye hjem. De kjøper tomten av Syd-Øst Eiendom AS og Kat Development AS.

– OBOS har flere prosjekter på gang i Ski, men dette er det første i den kommende bydelen Ski Øst. Vi er svært fornøyd med å ha med en langsiktig partner som AF Eiendom i utviklingen av prosjektet, og sammen være med å bidra til å løfte utviklingen i Ski, sier prosjektdirektør i OBOS Nye Hjem AS, Jørgen Stavrum.

Boligene OBOS og AF planlegger skal miljøsertifiseres med BREEAM-NOR. Tidligere i år innførte både AF Eiendom og OBOS Nye hjem at alle nye prosjekter skal miljøsertifiseres fra 2019, og dette gjelder også for boligprosjektet i Ski.