Roboten Digit skal nå bli en del av Fords nyttekjøretøytilbud. Foto: Agility RoboticsRoboten Digit skal nå bli en del av Fords nyttekjøretøytilbud. Foto: Agility RoboticsRoboten Digit skal nå bli en del av Fords nyttekjøretøytilbud. Foto: Agility RoboticsRoboten Digit skal nå bli en del av Fords nyttekjøretøytilbud. Foto: Agility Robotics

Nyttekjøretøy fra Ford får tobeint robothjelp

Ford Motor Company skal nå bruke den tobeinte roboten Digit for å effektivisere vareleveringer gjort med deres nyttekjøretøy.

Det skriver Ford Motor Norge i en pressemelding onsdag.

Utstyrt med armer og ben skal Digit, ifølge pressemeldingen, jobbe side om side med mennesker for å gjøre varelevering enklere for Fords nyttekjøretøykunder.

Ford-partner Agility Robotics lanserer nå roboten for kommersielt salg, og de to første er levert til bilprodusenten. Disse to prototypene vises frem av Ford i forbindelse med den store teknologimessen CES som avholdes i Las Vegas denne uken.

Fords internettoppkoblede nyttekjøretøy og roboten kommuniserer direkte med hverandre og omgivelsene.

Digit kan bære opptil 18 kilo av gangen, og er, ifølge pressemeldingen, utviklet på en måte som gjør at den tar liten plass å frakte. Når kjøretøy med roboten lagret ankommer leveringsstedet, er tanken at Digit tar varen frem til døren. Støter den på hindringer, kan Digit få tilgang til ekstra datakraft fra bilen for å løse dette, skriver Ford.

Ford Motor Company og Agility Robotics inngikk et samarbeid i mai 2019.