Nytt kraftig børsfall i Oslo

Selv om Norges Banks renteheving onsdag understreket sentralbankens tro på fortsatt vekst i verdensøkonomien, var det salgssignalene som dominerte handelen på Oslo Børs gjennom hele dagen.

 

 
 
 
 
 
 
 

Hovedindeksen gikk ned med 1,5 prosent til 458,1 poeng etter at det var gjennomført drøye 57.000 handler til en pris på i alt 13,7 milliarder kroner.

Over resten av Europa var tendensen den samme, men som vanlig var utslaget størst i Oslo. I Paris var nedgangen 1,63 prosent mens den viktigste engelske indeksen endte med en nedgang på 0,38 prosent.

Hele 144 selskaper på Oslo Børs måtte notere seg for nedgang, 51 var uforandret ved børsslutt mens bare 24 selskap kunne vise til oppgang i løpet av onsdagen. Alle de store og viktige selskapene viste nedgang.

Da markedene i USA åpnet onsdag ettermiddag norsk tid ble det lagt fram to månedsrapporter som viste at inflasjonen blir mindre og industriproduksjonen høyere enn pessimistene i det amerikanske markedet trodde.

Lånekrisen rir fortsatt børsene som en mare, men flere begynner nå å tro at den kan være overdrevet. Etter nesten tre timers handel beveget de viktigste amerikanske indeksene seg rundt gårsdagens sluttkurser.

Selv om informasjonen er positiv slipper ikke usikkerheten taket, verken i USA eller Europa.
Det blir to spennende dager før ukeslutt i Oslo.