Illustrasjon: Vianova / Statens vegvesen

Nytt BIM-verktøy for samhandling

Vianova Systems lanserer et nytt verktøy som skal gjøre BIM-samhandling og tverrfaglig samarbeid enklere og tettere i infrastrukturprosjekter.

Det skriver Vianova Systems i en pressemelding fredag.

Programmet QuadriDCM Easy Access skal dele BIM-modeller på en smartere måte, og på den måten forenkle hvordan prosjektingeniører og andre samarbeider på, heter det i meldingen.

Løsningen er en nettportal hvor man med et par klikk på PC, Mac, nettbrett eller smarttelefon får tilgang til Quadri-prosjektmodeller, som kan ligge på mange servere. Sky-løsningen krever, ifølge Vianova, ingen installasjon av programvare og ingen opplæring.

Systemet skal gi innsyn i 3D-presentasjoner, samt prosessinformasjon om modelleringsaktivitetene i prosjektet.

I tillegg har løsningen støtte for den nye standarden BCF 2.0 - TOPICS, ofte kalt ståsteder eller modellkommentarer, skriver Vianova.

QuadriDCM Easy Access skal ha disse funksjonene fullt integrert, og skal fungere sømløst med NovapointDCM Basis.

– Vi har utviklet QuadriDCM Easy Access i tett dialog med flere av våre brukere av samhandlingsløsningen QuadriDCM, sier daglig leder Idar Kirkhorn i Vianova Systems.

– Spesielt vil vi takke Innovasjon Norge og Jernbaneverket for all støtte og inspirasjon. Vi er stolt over å lansere dette nå, som enda en milepæl på vår pionérvei mot komplett modellbasert prosjektering, bygging og forvaltning, noe som er det endelige potensialet og målet med BIM.

Samtidig med lanseringen av QuadriDCM Easy Access slipper Vianova Systems også en oppdateringsversjon av modelleringsplattformen NovapointDCM som skal gi økt funksjonalitet og ytelse.