Magne Ramlo har jobbet som prosjektdirektør i Nye Veier siden høsten 2016. Fra 1. juni får han samme stillingstittel i Rambøll. Foto: Nye Veier.

Nye Veier-topp slutter - blir prosjektdirektør i Rambøll

Magne Ramlo, prosjektdirektør for E18 Langangen – Grimstad i Nye Veier, går til Rambøll. Han sitter ut oppsigelsestiden, men er fjernet fra rollen som prosjektdirektør.

Magne Ramlo ble ansatt som prosjektdirektør for utbyggingsområdet E18 Grimstad – Langangen i Nye Veier høsten 2016. Han fikk da ansvaret for en strekning på 131 kilometer, med en total kostnadsramme på 40,1 milliarder kroner. I 2019 ble både E18 Tvedestrand – Arendal og E18 Rugtvedt – Dørdal åpnet for trafikk.

Trist Nye Veier-sjef

Administrerende direktør Anette Aanesland i Nye Veier, synes det er synd at Ramlo skal slutte i Nye Veier.

– Vi synes det er leit at Magne slutter. Han har vært med oss nesten siden starten og har levert gode resultater og gjort en strålende jobb for Nye Veier. Vi ønsker Magne lykke til, sier Aanesland til Byggeindustrien.

Er tatt ut av rollen som prosjektdirektør

Hun opplyser at Ramlo vil være i Nye Veier ut oppsigelsestiden på tre måneder, men på grunn av at Ramlo har gått til en sentral aktør i byggenæringen, er han tatt ut av rollen som prosjektdirektør. Jørn Rinde, som har vært utbyggingssjef for E18 Rugtvedt – Dørdal i Nye Veier, har gått inn som konstituert prosjektdirektør frem til en permanent løsning er på plass.

– Når denne situasjonen oppsto var det viktig å gjøre dette på en ryddig måte. Vi gjorde derfor et raskt bytte i den forstand at Ramlo går ut av produksjonslinja med ansvar for utbyggingsområdet, sier Aanesland.

Nye Veier-sjefen er usikker på hvor raskt de vil ha Magne Ramlos erstatter på plass.

– Vi har fått inn en solid ressurs som konstituert prosjektdirektør, og gir oss selv litt tid før vi finner den som skal ta denne rollen permanent, sier Aanesland.

Ingen drama

Magne Ramlo sier til Byggeindustrien at han har takket ja til en prosjektdirektørstilling i Rambøll.

– Tanken er at jeg skal følge opp en del av de store samferdselsprosjektene som Rambøll er involvert i, opplyser han.

Ramlo understreker at det ikke ligger noe drama bak avgjørelsen om å slutte i Nye Veier.

– Jeg bor i Asker og har ukependlet i fire år. Det har vært litt slitsomt, og jeg har derfor lekt litt med tanken om å se om det var mulig å finne en jobb som var litt nærmere hjemme. For noen få uker siden så jeg stillingsannonsen fra Rambøll og tenkte at det kunne være noe, opplyser Ramlo.

Stort vemod

Ramlo fremhever at det er med stort vemod han forlater både gode kolleger og spennende arbeidsoppgaver i Nye veier.

– Det har vært en fantastisk reise å være prosjektdirektør for E18-utbyggingsormådet. Det har vært utrolig spennende og morsomt å få være med siden starten, og å få muligheten til å gjennomføre veldig store og gode samferdselsprosjekter. I fjor åpnet vi fire mil med ny motorvei mellom Oslo og Kristiansand. Det var veldig morsomt å få være med på, sier Ramlo.

Tiltrer 1. juni

Han bekrefter at han skal sitte ut oppsigelsestiden i Nye Veier. Ramlo vil dermed tiltre sin nye stilling i Rambøll 1. juni.

– Jeg skal gå til Rambøll, som er en stor leverandør både direkte og indirekte til Nye Veier. Derfor ble jeg enig med Anette om at jeg slutter på dagen som prosjektdirektør, men at jeg sitter ut oppsigelsestiden, sier Ramlo.