Markedssjef for byggsektoren i Siemens, Tore Løkken, i full mundur styrte tirsdagens konferanse.

Nye veier for Siemens

Med floss, stokk og knallrød jakke, kunne Terje Løkken, markedsansvarlig for byggsektoren i Siemens Norge, tirsdag ønske velkommen til årets byggkonferanse som hadde tittelen Bygg + 2019.

Dette er åttende året på rad at Siemens Trondheim inviterer til konferanse for bygge- og eiendomsnæringen. Tidligere har de holdt til i selskapets egne lokaler på Sluppen, sør i Trondheim sentrum, og i fjor på Rockheim. I år var konferansen flyttet til det nyoppussede Hotel Britannia der Siemens også har hatt en sentral rolle når det gjelder mye av det elektriske systemet som er utviklet.

En byggebransje og energisystemer i endring var da også mye av innholdet på dagens konferanse. Verdenskonsernet Siemens,som ble etablert i 1847, har ikke mindre enn 360.000 ansatte i 190 land over hele verden som favner over hele spektret av produkter som har med el å gjøre, fra lyspærer til kraftproduksjon og avansert teknologi. Nå er det det siste som gjelder mest, selv om det også i overskuelig fremtid vil være behov for både lyspærene og store anlegg som produserer strøm. Enten det er fra vann, vind eller fra varme av ulike slag.

Elsystemene er i ferd med å endre seg radikalt som følge av digitalisering av hele el-systemet. Bygg kan i dag produsere mer energi enn det selv bruker. Det siste eksemplet på det er det nye Powerhouse som ble åpnet på Brattørkaia i Trondheim for få dager siden. Det blir mer av det. Ikke bare i store monumentalbygg, men også i vanlige eneboliger og leiligheter, skal vi tro det som kom fram på konferansen i dag, og der er vi ennå bare i startfasen.