Slik kan deler av det nye området Jess på Jessheim fortone seg. Ill. Mad arkitekter Oslo AS)

Nye grep skal gjøre Jessheim sentrum mer attraktivt

Mellom Jessheim Storsenter og rådhuset skal området Jess nå etableres med grønne smug, urbane byrom, møteplasser og utleiearealer. Tanken er å gjøre Jessheim sentrum enda mer attraktivt.

I forbindelse med utvikling av området Skovly i Jessheim sentrum, inviterte Harald Kværner Eiendom tre arkitektkontorer til en idékonkurranse om hvordan tomta skulle bebygges. Etter en evaluering av en jury fra Ullensaker kommune, ble vinneren kåret i februar.

– Fra landsby til by
– Vi hadde tre gode forslag, men valget falt på Mad da vi følte at de hadde det lille ekstra i prosjektet. De hadde gode løsninger for bygulvet, og hadde tenkt ut et spennende konsept for hotellet med alt fra romløsninger til målgrupper, slik at det kan fungere som et konkurransedyktig byhotell, uten å være i direkte konkurranse med det som foregår på Gardermoen. Bygningsstrukturen i kvartalet vil sette et mer bymessig preg på Jessheim og ta sentrum fra landsby til by, sier Tore Kværner i Harald Kværner Eiendom AS i en pressemelding.

Daglig leder i Mad arkitekter Oslo AS, Åshild Wangensteen Bjørvik, uttaler at Harald Kværner Eiendom er en fremtidsrettet byutvikler med høye ambisjoner.

– Vi gleder oss til å jobbe videre med dette prosjektet sammen med dem, sier Wangensteen Bjørvik.

– Bærekraftig byutvikling
Området Jess kan huse både kontorer, skole, helsehus, hotell, boliger, butikker og spisesteder. Det skal legges til rette for flere offentlige funksjoner, og en rekke nye samlingssteder og byrom. Det er Mad arkitekter i samarbeid med Mellbye Arkitektur Interiør AS som står bak vinnerforslaget.

– Vi håper prosjektet kan bidra til en bærekraftig byutvikling, og at folk vil tilbringe mer tid ute i sentrum og trives i byrommene, både ute og inne. Med Jess ønsker vi å skape et hyggelig bymiljø i Jessheim, og å forsterke stedets identitet ytterligere, sier Wangensteen Bjørvik.

– Mer levende
Ajas Mellbye, partner og sivilarkitekt i Mellbye Arkitektur Interiør AS, sier i pressemeldingen at det dreier seg om å ta Jessheim sentrum tilbake.

– Jessheim sentrum er et utrolig hyggelig og oversiktlig sentrum hvor Storgata, rådhuset og kjøpesenteret fungerer fint i fellesskap, samtidig som det er lett tilgjengelig med offentlig kommunikasjon. Men deler av sentrum fungerer i dag dårligere på kveldstid. Det dreier seg om å ta Jessheim sentrum tilbake og gjøre det til et enda mer levende sted også på kveldstid, sier Mellbye.