Lars Krangnes, Odd Sverre Østlie og Atle Gerhardsen. Foto: Jørn Grønlund
Lars Krangnes, Odd Sverre Østlie og Atle Gerhardsen. Foto: Jørn Grønlund

Nye eiere og ny toppsjef i Cautus Geo

Geomonitorering-selskapet Cactus Geo har fått inn både nye eiere og ny toppsjef den siste måneden.

I en pressemelding forteller de at private equity-fondet Equip kom inn på eiersiden i desember.

– Vi vil ha inn vekstkapital, profesjonelle eiere og ny kompetanse for å bygge en stor internasjonal gruppe. PE-fondet Equip er perfekt for oss, sier Atle Gerhardsen i meldingen

Han har ledet selskapet i tolv år, men nå er det tidligere Pexip-sjef Odd Sverre Østlie som har blitt ny toppsjef i selskapet. Gerhardsen fortsetter som medeier og går inn i rollen som operativ leder og nstleder i selskapet.

– Odd Sverre Østlie er ideell for Cautus Geo. Han har helt riktig bakgrunn og kompetanse for å utvikle en internasjonal suksess, sier  Gerhardsen og Lars Krangnes, som sammen etablerte selskapet sommeren 2009.

Østlie er sivilingeniør i industriell økonomi og teknisk ledelse fra NTNU og har erfaring fra McKinsey, Tandberg og Cisco. Sist fra videokonferanseselskapet Pexip som han tok på børs i mai 2020.

– Ambisjonen er en tidobling i løpet av tre til fem år. Vi skal fortsatt satse tungt i Norge. Veksten vil komme organisk og gjennom oppkjøp i og utenfor Europa, sier Østlie.

Cautus Geo opplyser at de hadde en estimert omsetning på 50 millioner kroner i 2021, og at nesten alt kom fra det norske markedet.