Ny siktelse i korrupsjonssak i Jernbaneverket

Onsdag kveld ble en tredje person siktet i en korrupsjonssak som knyttes til Jernbaneverket. Alle de tre er løslatt etter avhør.

Mannen som ble pågrepet onsdag kveld, er ansatt i entreprenørselskapet Taraldsvik Maskin. Han var på reise og ble pågrepet da han kom tilbake til Narvik, skriver Fremover. En kollega fra selskapet ble pågrepet tidligere på dagen, sammen med en ansatt i Jernbaneverket.

– Det var ikke tilstrekkelig bevisforspillelsesfare til å holde på dem lenger, og de er derfor løslatt. Det er heller ikke aktuelt å be om at de varetektsfengsles, sier politiadvokat Trond Lakselvhaug i Salten politidistrikt til NTB. Siktelsen for grov korrupsjon opprettholdes.

Fordi både avhør og undersøkelser av datautstyr gjenstår, ønsker ikke Lakselvhaug å gå nærmere inn på detaljene i etterforskningen.

– Vi har så vidt begynt å gå gjennom det beslaglagte materialet. Foreløpig har vi ingen begrep om omfanget av saken eller hvor lenge forholdet eventuelt har pågått, forklarer han.

Det var Jernbaneverket som gikk til politiet med saken, etter å ha fått inn mye informasjon fra ulike kilder.

– Informasjonen var av en slik karakter at vi måtte be politiet overta fordi vi hadde begrensede muligheter til å gå inn dette, sa kommunikasjonsdirektør Svein Horrisland i Jernbaneverket til NTB onsdag. Saken er begrenset til Jernbaneverkets virksomhet ved Ofotbanen i Nordland, opplyser politiadvokat Lakselvhaug.