Ny robotgressklipper fra Gardena

Gardena kommer i år med to nye modeller robotgressklippere, R70Li og R160.

– Robotgressklipperne er et must for alle som ønsker en perfekt plen uten å jobbe for det. Som storebrødrene til R40Li er robotgressklipperne både kraftigere og mer effektive på større områder, heter det i en pressemelding fra Gardena.

–Både R70Li og R160 klipper plenen helt alene og overgår sin mindre bror både på effektivitet og kraft. De er enkle å installere og trygge rundt både barn og husdyr, sier Oddmund Ihle, produktsjef for Gardena i Norge.

R70Li dekker 700 kvadratmeter plen, altså dobbelt så stort areal som lillebroren. R160 har enda større kapasitet og dekker hele 1700 kvadratmeter. Begge robotgressklipperne jobber i tillegg raskere enn R40Li og yter maksimalt uansett tidspunkt og vær.

Alltid tykk, pen og velholdt plen
Takket være svært skarpe knivblader vil plenen til enhver tid være perfekt klippet, mens de tilfeldige klippemønstrene hindrer stygge spor i plenen.

R70Li og R160 passer på plenen ved å klippe ofte og etterlate et tynt lag med avklippet gress som effektiv gjødsling. Dette trekker raskt inn i plenen og sikrer en tykk og mosefri gressplen.

Mindre rengjøring
Vedlikehold og rengjøring av maskinen er også enklere med R70Li og R160. Takket være en ekstra beskyttelsesplate slipper man store ansamlinger av gress og jord. Platen fungerer også som en god beskyttelse for knivbladene i områder med røtter og steiner.

– Har man barn og husdyr er det betryggende å vite at gressklipperne er utstyrt med sensor som stopper klippeaggregatet dersom klipperen løftes eller steiler. Dette sikrer tryggheten dersom de minste leker på plenen, sier Oddmund Ihle.