Siri Kielland hadde sin første arbeidsdag som plan- og bygnigssjef i Oslo. Hun har tatt over rollen etter Ellen de Vibe. Foto: Oslo kommune

Ny plan- og bygningssjef på plass i Oslo - lover å ta tak i utfordrende arbeidsmiljø

Siri Gauthun Kielland startet toppjobben i Plan- og bygningsetaten i Oslo med å møte alle ansatte på et allmøte mandag 2. september.

- Jeg ønsker Siri Kielland hjertelig velkommen til Plan- og bygningsetaten, sier byråd for byutvikling, Hanna Marcussen i en pressemelding.

- Plan- og bygningsetaten spiller en nøkkelrolle i arbeidet med å gjøre Oslo til en nullutslippsby som det er godt å leve i for alle. Vi skal sikre kvalitet og gode grøntområder, samtidig som vi legger til rette for bygging av flere boliger til en voksende befolkning. Jeg er svært glad for at vi får en dyktig ny direktør i etaten som kan følge opp dette viktige samfunnsoppdraget, legger hun til.
Kielland kommer fra stillingen som rådmann i Sørum kommune og som direktør for kultur, miljø og samfunn i nye Lillestrøm kommune. Kielland har også jobbet syv år i Plan- og bygningsetaten fra 1995.
- I dag er ringen sluttet, sier Kielland.

- Jeg er tilbake fra en utviklingsreise utenfor Plan og bygningsetaten, og gleder meg til å ta fatt på en formidabel jobb.
Det er mange oppgaver å ta tak i, og både boligbygging, innbyggerinvolvering og å sørge for at Oslo gjør det grønne skiftet virkelig står sentralt for Kielland.

- Jeg er grunnleggende nysgjerrig, og nå vil jeg bli kjent med organisasjonen. Plan- og bygningsetaten har et viktig samfunnsansvar, og det motiverer meg som leder. I tillegg er det viktig å jobbe med organisasjonen, sier hun.

En av de tingene den nye lederen vil ta tak i, er de store utfordringene Plan- og bygningsetaten har hatt med arbeidsmiljøet.

En omfattende gransking av arbeidsmiljøet i Plan- og bygningsetaten i slo tidligere i sommer fast at det i enkelte deler av organisasjonen «ikke er et fullt forsvarlig arbeidsmiljø». NRK meldte at eksterne konsulenter fra Deloitte foreslo hele 59 konkrete tiltak for å forbedre forholdene i etaten som har opplevd mye bråk.

- Mange har forventninger til at vi tar tak i arbeidsmiljøundersøkelsen som ble gjennomført i Plan- og bygningsetaten før sommeren, og det blir en prioritet i tiden fremover, sier Kielland.