Tone Lindberg er ny MGF-direktør fra 1. mars. Foto: MGF. 

Ny MGF-direktør og rekordår for anleggsmaskiner

Tone Lindberg tar over direktørstolen i MGF etter Anita Helene Hall. 

Styreleder Bjørn Eirik Arnesen i Maskingrossisterens forening (MGF) er godt fornøyd med valget. 

– Vi sto til slutt mellom tre godt kvalifiserte kandidater, to kvinner og en mann, og falt til slutt ned på Lindberg. Hun har en spennende og variert bakgrunn og var veldig tent på stillingen, sier han til Byggeindustrien.

Må motiver medlemmene

Ifølge Arnesen har Lindberg de siste årene drevet sitt eget konsulentselskap og hun har tidligere blant annet vært ansatt ved Forskningsparken i Narvik og hun har jobbet i Forsvaret.

– En MGF-direktør må være utadvendt og kunne holde mange baller i luften. Personen må også være god til å planlegge på både kort og ikke minst lang sikt med tanke på messene vi arrangerer. Det er også viktig at en MGF-direktør er flink til å motivere medlemmene til å bidra i foreningsarbeidet, sier Arnesen.

Roser Hall

MGF-styrelederen roser Anita Helene Hall for innsatsen hun har lagt ned som MGF-direktør. Hun overlater sjefsroret til Lindberg 1. mars.

– Vi er veldig fornøyd med det Hall har gjort for foreningen og synes det er synd at hun vil gjøre noe annet, men sånn ble det. Nå ser vi fremover og vi tror og håper vi har truffet godt med valget av ny direktør, sier Arnesen.

All time high

Samtidig med presentasjonen av ny MGF-direktør kan foreningen også legge frem tidenes beste tall for anleggsmaskinleverandørene.

Ifølge MGF leverte de norske leverandørene 4486 anleggsmaskiner i 2016. Det er en økning på 7,4 prosent sammenlignet med rekordåret 2007, hvor det ble solgt 4175 maskiner.

Maskinleverandørene var veldig nær rekorden også i 2015 da det ble levert 4152 maskiner.

– Det høye maskinsalget er et resultat av fortsatt stor aktivitet i anleggsbransjen, med blant annet store vei- og jernbaneprosjekter, kommenterer MGF.