Gro Brathovde tar over som distriktsleder for Veidekke Bygg i Buskerud. Foto: Veidekke

Ny leder for Veidekkes byggevirksomhet i Buskerud

Gro Brathovde tar første november over som distriktsleder for Veidekke Bygg i Buskerud.

Det skriver Veidekke i en pressemelding torsdag.

Gro Brathovde er fra Modum, og har jobbet i Veidekke i 19 år. Hun kommer fra stillingen som avdelingsleder i Drammen, og tar nå over etter Marius Plünnecke, som blir økonomidirektør i Veidekke Anlegg, heter det i meldingen.

Gro Brathovde er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har en rekke kurs og sertifiseringer i tillegg. Hun er også sertifisert innen VDC (Virtual Design & Construction) fra Stanford University i California.

Brathovde startet sin karriere som rådgivende ingeniør bygg i Hovde prosjektering AS før hun kom til Veidekke i 1999. Her har hun jobbet som prosjekteringsleder, prosjektutvikler, prosjektleder og de siste par årene som avdelingsleder.

Brathovde har hatt lederoppgaver i en rekke byggeprosjekter for offentlige og private kunder, blant annet Hønefoss senter, Gulskogen senter, Strømsø senter, Fjordbyen Atrium i Vikersund og miljøprosjektet Landøya skole i Asker, heter det i pressemeldingen.

– Jeg er veldig glad for at Gro takket ja til å ta over stafettpinnen som distriktsleder i Buskerud. Gro har opparbeidet seg en bred og solid erfaring og kompetanse og har de egenskapene som er avgjørende for å lede og videreutvikle vår sterke byggevirksomhet i Buskerud. Samtidig takker vi Marius Plünnecke for den gode jobben han har gjort og ønsker ham lykke til videre i Veidekkes anleggsvirksomhet, sier direktør Hallgeir Schanche i Veidekke Bygg Øst.