Ny kompakt 3D-laserskanner fra Trimble

Norgeodesi presenterer Trimbles nye 3D-laserskanner, Trimble X7, som gir resultatene med en gang, direkte i felt.

Den presenteres for første gang, her på Intergeo 2019, verdens største messe for geodesi og landmåling, der salgsleder Erik Karlsen og administrerende direktør Joh Einar Solhaug i Norgeodesi er på plass på Trimble sin stand.

- I 2016 presenterte de Trimble SX10, totalstasjon med 3D-skanner, og nå en kompakt 3D-skanner som gir deg resultatene direkte i felt, noe bygg- og anleggsbransjen har ønsket seg, sier Solhaug i en pressemelding.

3D-laserskanneren gir resultatene direkte i felt på en tablet. Den har innebygget IMU som registrerer at skanneren flytter seg, samt programvare som registrerer og syr sammen punktskyene mens du flytter skanneren.

Ifølge produsenten er programvaren svært enkel å bruke, og vil egne seg godt også for de som ikke har gjort landmåling og 3D-skanning før. Den er selvjusterende og man kan sette i gang skanningen med en knapp på skanneren eller på tableten, Trimble T10.

- Dette er også den første 3D-laserskanneren som kalibrer seg selv underveis. Det sikrer at du får korrekte resultater alltid, dermed trengs den ikke å sendes inn til fabrikk/serviceverksted etter hver jobb/min. en gang pr år. Dette gir store besparelser for brukeren, mener Solhaug.

Den tilpasset norsk klima med IP55 støv- og vanntetthet, og kan brukes ned til -20 grader.