– Nordmenn er ofte skeptiske til helt nye produkter, derfor er det overraskende hvor raskt inntog herdet tregulv har gjort, sier Jørn Lorentzen på Maxbo Stormarked Lier. Foto: Maxbo

Ny gulvtype fra Maxbo utfordrer tradisjonelle gulv

I løpet av ett år har herdet tregulv tatt 10 prosent av Maxbos salg av gulv.

Det skriver Maxbo i en pressemelding torsdag.

– Det er uvanlig at et nytt produkt selger så mye i løpet av så kort tid, sier Jørn Lorentzen på Maxbo Stormarked Lier. Lorentzen tror, ifølge meldingen, på en dobling i salget i 2020.

Høsten 2018 startet Maxbos butikker å selge herdet tregulv. Gulvet er produsert med en ny og patentert teknikk som, ifølge Maxbo, skal gjøre overflaten flere ganger sterkere enn andre tregulv.

– Mange er begeistret for de brede bordene til herdet tregulv, det får flere til å stoppe opp ved produktet. I tillegg liker folk fargen, at det er enkelt å legge og den enestående slitestyrken. Slitestyrken gjør at herdet tregulv egner seg for alle husets rom, også rom med stor gjennomfart, sier Lorentzen i pressemeldingen.

På under ett år har omsetningen av herdet tregulv vokst til å utgjøre rundt ti prosent av alle gulv Maxbo-butikkene selger, og andelen vokser fortsatt, heter det i meldingen.

– Nordmenn er ofte skeptiske til helt nye produkter, derfor er det overraskende hvor raskt inntog herdet tregulv har gjort. Folk blir mer og mer oppmerksomme på herdet tregulv, og utover i 2020 tror jeg salget kan komme til å doble seg her hos oss, sier Lorentzen.

Maxbo leverer herdet tregulv av den svenske typen Bjelin, som Fredrikstad-selskapet Profag har agenturet på. Det herdede topplaget i gulvet er laget med en trefiberpulverblanding.

– Herdet tregulv så dagens lys fordi man ønsker å utnytte råvarematerialer på en mer bærekraftig måte enn før. Produksjonsmetoden av Bjelin gjør at man bruker kun én tiendel av eiken som i parkettgulvproduksjon per kvadratmeter, sier daglig leder Steinar Basberg i Profag.