Ny Ford Transit Connect med lavere forbruk

Nye Ford Transit Connect bruker hele 12 prosent mindre drivstoff enn forrige generasjon. I august er nyheten klar for Norge.

- Drivstoffutgifter er et helt avgjørende punkt for kjøpere av nyttekjøretøy. Vi har investert mye tid og krefter på å gjøre nye Transit Connect billigst mulig i drift. Alle våre nye, mindre nyttekjøretøy er praktiske og tøffe biler med motorer og girkasser som jobber optimalt sammen med avansert førerassistanseteknologi, sier salgsansvarlig for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge Johnny Løvli.

Bare i løpet av årets fem første måneder har de siste fire modellene i Transit-familien satt ny salgsrekord med hele 126 000 solgte kjøretøy i de 20 viktigste europeiske landene.

Transit Connect mest populær
Ifølge ferske tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken økte Ford sitt salg av nyttekjøretøy med hele åtte prosent i første halvår i år sammenliknet med samme periode i fjor. 

- Det gjør at bilprodusenten befester sin posisjon som Norges nest største produsent av nyttekjøretøy. Transit Connect var den mest solgte bilmodellen til Ford av alle nyttekjøretøy, heter det i en melding fra Ford.

Sammen med nye Transit Courier er også nye Transit Connect en del av Fords totale fornyelse av hele nyttekjøretøyporteføljen. I løpet av de neste 18 månedene skal Europas største produsent av nyttekjøretøy introdusere en rekke nye og spennende modeller, blant annet med drivlinjer med elektrifisering.

Moderne motorteknologi
Den nye motoren er en 1.5-liters Ford EcoBlue-dieselmotor, som har oppfylt miljøkravene i Euro 6.2.

Motoren kan fås som 75 HK (0,47 l/mil/, 124 g/km CO2) 100 HK (0,47l/mil/ 123 g/km CO2 og 120 HK (0,5 l/mil, og130 g/km CO2).

Ifølge beregninger fra Ford vil 100 HK-varianten bruke hele 12 prosent mindre drivstoff ved vanlig kjøring - enn forgjengeren.

Nye Transit Connect kan også bestilles med en avansert 100 HK-versjon av den prisbelønte 1-liters EcoBoost-bensinmotoren. Her har forbruket av drivstoff blitt redusert med fem prosent sammenliknet med den utgående modellen, til et forbruk på 0,64 l/mil (146 g/km CO2). Dett oppnås blant annet ved at motoren er blitt utrustet med sylinderkutt.

En oppgradert 6-trinns manuell girkasse kan fås i kombinasjon med både diesel- og bensinmotoren. Dieselmotoren kommer også med Fords nye 8-trinns automatgirkasse.

Som den utgående modellen kan også nye Ford Transit Connect fås både i en kort og en lang variant. Den har et lastevolum på opptil 3,6 kubikkmeter (VDA) og har kapasitet til å frakte fra 681-903 kg nyttelast.