Opel Combo-e Cargo. Foto: Opel

Ny elvarebil fra Opel

Combo-e er den andre elektriske varebilen som Opel lanserer på kort tid.

Opel Combo-e følger i fotsporene til storebroren Vivaro.-e, som nylig ble kåret til årets varebil, ifølge en pressemelding fra den norske importøren Bertel O. Steen.

Combo-e skal gi samme fleksibilitet, plass og komfort som den fossile versjonen.

– Med en nyttelast på inntil 800 kilo og klasseledende tilhengervekt, er den et perfekt verktøy for de som ønsker utslippsfri mobilitet, både i og utenfor byen, sier Roy Erik Johnsen, merkesjef PSA varebil hos Bertel O. Steen i pressemeldingen.

To lengder
Foreløpige tall etter WLTP-standarden, viser en rekkevidde på 275 kilometer. Combo-e er bygget på e-CMP-plattformen fra PSA. Med batteriene plassert under gulvet, er lasteplassen og fleksibiliteten den samme som er kjent fra fossilvarianten, som ble kåret til årets varebil i Europa i 2019.

Combo-e har plass til to eller tre personer, og kommer i to lengder. Den korteste er 4,40 meter lang, mens L2 har en lengde på 4,75 meter. Med en makshøyde på 1,84 meter, passer den også inn i trange parkeringshus.

– Rask ladetid
Combo-e har en motor på 136 hk (100 kW), og et dreiemoment på 260 Newtonmeter. Topphastigheten er elektronisk begrenset til 130 km/t.

– Litium ion-batteriet på 50 kWh kan hurtiglades med inntil 100 kW, det gjør at 80 prosent av batteriet kan lades på 30 minutter – det er raskest i klassen, sier Johnsen.

Ifølge importøren har Combo-e tatt med seg komfort- og sikkerhetsutstyr som er kjent fra Opels personbiler, som headup-display, aktiv filholder, skiltgjenkjenning, kollisjonsvarsling og automatisk nødbrems. Støtte fra Apple CarPlay og Android Auto bidrar også til å gjøre arbeidsdagen enklere.

Parkeringssensorer foran og bak, sørger for å varsle føreren om hindringer også i blindsonen. Avhengig av utstyrsnivå, er også ryggekamera med 180-graders synsvinkel tilgjengelig. Combo-e kommer også med varme i rattet.

Salget av Opel Combo-e starter til våren, og de første kundene skal ifølge Bertel O. Steen få bilen sin i løpet av høsten.