Kaya Markhus Skjold tar over etter Stein Otto Johannessen. Foto: Byggmester Markhus
Kaya Markhus Skjold tar over etter Stein Otto Johannessen. Foto: Byggmester Markhus

Ny daglig leder i Byggmester Markhus

Kaya Markhus Skjold (28) er ansatt som ny daglig leder i Byggmester Markhus AS. Hun tar over etter Stein Otto Johannessen, som går over i ny stilling i selskapet.

– Det å lede en slik bedrift som vi er og av en slik størrelse, er givende, men også veldig krevende. Da jeg tiltrådte formelt for ti år siden var min oppgave å ta bedriften videre. For meg har dette vært en enorm reise. Jeg er stolt over hvordan vi sammen har fått bygget opp bedriften, og at vi har fått samlet så mange flinke og kompetente folk som bedriften nå består av. Jeg vil ønske Kaya lykke til med rollen som daglig leder. Jeg gleder meg til å fortsette å jobbe med henne, og til å få en daglig leder full av engasjement og pågangsmot. Jeg har stor tro på at dette blir et lederskifte som tar bedriften videre. Hun er full av energi, kjenner bedriften godt og har også opparbeidet seg god kompetanse i de årene hun har jobbet her. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver i selskapet, og spesielt det å få jobbet mer med bygg-relaterte oppgaver, sier Stein Otto Johannessen i en pressemelding.

Kaya Markhus Skjold har vært ansatt i Markhus i seks år og kjenner bedriften godt. Det siste året har hun hatt stillingen som økonomisjef.

– Jeg er både stolt og glad for å få muligheten til å lede Byggmester Markhus. Jeg ønsker å jobbe for at vi skal bygge videre på den gode kulturen som er bygget opp gjennom de 36 årene Byggmester Markhus har eksistert. Jeg er veldig glad for at Stein Otto skal fortsette i bedriften og at vi fortsatt kan bruke hans kompetanse fremover, samtidig som bedriften fortsatt kan nyte godt av hans gode kunderelasjoner og markedsinnsikt. Det blir en spennende tid fremover, og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på min nye rolle, sier Markhus Skjold i meldingen.

Selskapet omsatte i 2021 for cirka 375 millioner kroner (cirka 545 millioner i 2020), og er 125 ansatte.