Pon Rental har levert en Cat MH3026 materialhåndterer til Svea på Svalbard.
Pon Rental har levert en Cat MH3026 materialhåndterer til Svea på Svalbard.Foto: Jan Ole Løvli i Pon Equipment.

Ny Cat river og sorterer på Svalbard

Nylig ble Cat MH3026 materialhåndterer levert til Svea på Svalbard fra Pon Rental. Maskinen er leid av Store Norske Gruvedrift for to år. Maskinen skal være med i oppryddingsarbeidet i forbindelse med nedleggelsen av Sveagruva.

Det opplyser Pon Rental i en pressemelding.

Maskinen skal både rive og sortere søppel etter gruva, og den er utleid med både løftemagnet for å sortere ut jern fra betong, betongsaks for å klippe betong, og sorteringsklype og sorteringsklo. Materialhåndtereren skal også laste på båt, skriver Pon Rental i meldingen.

Den nye materialhåndtereren kom på markedet i 2021, og maskinen til Svea er den første MH3026 ut til kunde i Norge. Maskinen er utstyrt med ny teknologi med blant annet 360 graders kamera, hevbar hytte styrt fra joystick og understell med fire støttelabber. Den veier cirka 28 tonn og har en rekkevidde på 12,4 meter, ifølge Pon Rental.

– Vi i Pon Rental strekker oss langt for å tilpasse leieforholdet for våre kunder. Cat MH3026 er ikke en maskin vi hadde i vår utleieflåte, men sammen med kunden har vi spesifisert et maskinoppsett som var riktig for jobben som skal gjøres, og tok maskinen inn i vår utleieflåte. Dette er tjenester vi kan utføre med Pon Equipment i ryggen, og vi snur oss raskt rundt for å levere det kunden trenger, sier Morten Tarlebø, Rental Operational Manager i Pon Rental Norge.