Tor Lømo-Hansen

Ny adm. direktør for Røros Dører og Vinduer

Tor Lømo-Hansen blir adm. direktør og daglig leder av Røros Dører og Vinduer AS på fulltid.

Lømo-Hansen har siste året vært fristilt fra stillingen som driftsdirektør hos eieren Isola for å jobbe med omstilling av Røros Dører og Vinduer AS. Denne ordningen blir nå permanent. 

- I Tor får Røros en visjonær, dedikert og drivende leder, informerer Isola-sjef Bjørnar Gulliksen.

Røros Dører og Vinduer går gjennom en betydelig omstilling. Målet er å skape lønnsomhet og plattform for videre vekst. Tor Lømo-Hansen leder arbeidet med å gjennomføre strategien som innebærer å fjerne flaskehalser, øke produksjonskapasitet samt å utjevne sesonger. Bare siste året er kapasiteten økt med 25 prosent prosent. Forretningsmodellen endres fra den historiske hvor Røros bare produserte for ordre, til nå å produsere i lavsesong for lager, som selges i høysesong. Salget av Røros sine produkter skjer via Isola sitt salgsapparat, og salget har vokst de siste årene.

- Det skjer også en betydelig fornyelse av profil og sortiment. En forbedret versjon av det tradisjonelle kobla-vinduet er utviklet, samtidig som fabrikkens kapasitet for produksjon på isolér-vinduer økes betydelig, heter det i en melding fra selskapet. Dette inkluderer store format, skråvindu, vindu med alu-beslag og øket kapabilitet for flere tilvalg og fargekombinasjoner.

Røros har også fokus på å utvikle fremtidens energivindu med lav U-verdi, og selskapet er innvilget betydelig støtte fra Forskningsrådet til dette arbeidet. 

- Et vindu fra Røros skal være best på å holde på varmen, hevder Tor Lømo-Hansen.

- Røros-vinduer har de bredeste karmene på markedet, og alt av materialer er trykkimpregnerte etter bearbeiding. Det gir flotte vinduer og dører – og ikke minst markedets beste beskyttelse mot råte. Det gir markedets lengste levetid i et klima som både blir villere og våtere, forklarer den nye direktøren.