Foto: NRC Group

NRC Group kjøper finsk jernbanegigant

NRC Group kjøper 100 prosent av finske VR Track, og blir, ifølge selskapet selv, Nordens største entreprenør innen banerelatert infrastruktur.

Det skriver NRC Group i en pressemelding torsdag.

Med oppkjøpet tar NRC Group en solid posisjon i det finske og nordiske infrastrukturmarkedet. NRC Group vil etter transaksjonen ha 2,450 ansatte i Norge, Sverige og Finland og en forventet årlig omsetning på over seks milliarder kroner, heter det i pressemeldingen.

VR Track er et datterselskap av det finske, statseide jernbanekonsernet VR Group, og er, ifølge meldingen, en ledende baneentreprenør i Finland med en markedsandel på mer enn 50 prosent. VR Track har i tillegg etablert seg som en betydelig aktør innen vedlikehold av jernbane i Sverige.

Det finske selskapet har anerkjente spesialister innen prosjektering i datterselskapene VR Infrapro og VR Track Design i henholdsvis Sverige og Finland. Disse blir et viktig tilskudd for NRC Groups samlede tjenestetilbud og blir spesielt viktige i oppdrag der prosjektering utgjør en stor del av arbeidsomfanget, skriver NRC Group.

– Dette er en milepæl i vår historie. Størrelse betyr mye i vår industri, og vi ser at kontraktene blir stadig større og mer komplekse. Vi blir nå dobbelt så store, vi tar kraftig grep om det nordiske markedet og vi forbedrer vår konkurransekraft og legger grunnlaget for videre vekst, sier Øivind Horpestad, konsernsjef i NRC Group. Han vil fortsette i samme rolle etter oppkjøpet.

Alle de nordiske landene investerer tungt i ny jernbane, t-bane og trikkeforbindelser for å bygge mer miljøvennlige og bærekraftige transportsystemer. Med et bredere tjenestespekter og muligheter for effektiv utnyttelse av ressurser, forventer NRC Group å utnytte flere av mulighetene i markedet.

– De to selskapene utfyller hverandre med tanke på markedsposisjon, kapasitet og kompetanse. Vi kan tilby tjenester på tvers av hele verdikjeden, inkludert prosjektering, grunnarbeid, sporarbeider, sikkerhet, elektro, tele og signal, sier Horpestad.

– Begge selskaper er tuftet på velkjente nordiske verdier, og vi tenker alltid bærekraft når vi løser våre prosjekter og samhandler med våre kunder, ansatte, investorer og andre interessenter, sier VR Groups administrerende direktør, Rolf Jansson.