HMS-uke i NRC Group. Foto: NRC GroupAnleggsleder Aleksander Benjaminsen (fra venstre), HMS-leder Mari Birgitte Fjeldheim Hovelsen og anleggsleder Carl Enger under NRC Groups HMS-uke. Foto: NRC Group

NRC Group har gjennomført sin første årlige HMS-uke i Norge

NRC Group gjennomførte forrige uke sin første HMS-uke for alle ansatte i Norge.

Det skriver anleggsentreprenøren i en pressemelding mandag.

HMS-uken vil, ifølge meldingen, være et fast årlig arrangement for NRC Group i Norge fremover.

– Hos oss skal alltid sikkerheten komme først, og vårt fremste fokus er å få alle hjem like hele. HMS-uken blir for oss den første av en rekke HMS-aktiviteter gjennom hele 2019. Dette som et ledd i å bygge en solid og ensartet HMS-kultur i NRC Group, sier Hans Olav Storkås, daglig leder i NRC Norge.

– NRC Group har virksomhet i hele Norge, og i HMS-uken sørget vi for at alle våre ledere var synlige og aktive i deltagelse på ulike HMS-aktiviteter. Vi har tidligere hatt hendelser som kunne medført svært alvorlige personskader. Disse har vi tatt tak i for å lære av, og vi har som mål at vi ikke skal ha noen alvorlige skader fremover, fortsetter Storkås i pressemeldingen.

De valgte fokusområdene for årets HMS-uke var kritiske arbeidsoperasjoner, menneske/maskin, strøm og spenning, samt bruk av øyevern. Årets HMS-budskap ble presentert via innlegg, øvelser, inspeksjoner og video som er blitt vist rundt om på alle anleggsplasser og kontorer. I tillegg har selskapets leverandør av verneutstyr, Ahlsell, deltatt med roadshow på de ulike lokasjoner hvor selskapet er representert, for å demonstrere ulike typer verneutstyr.

– Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen av årets HMS-uke, og engasjementet har vært stort på alle våre prosjekter, avslutter Storkås i pressemeldingen.