Pon Equipment skal benytte batterisystemer fra Northvolt i de elektriske Z-line graverne. Foto: Pon Equipment.

Northvolt leverer batterier til Pon Equipments el-gravere

Den svenske batteriprodusenten Northvolt har signert en avtale med Pon Equipment for batterisystemer som skal integreres i den elektriske Z-line-serien.

Den første ordren av Northvolt sine Voltpack Core litium-ion batterisystemer vil gi Pon Equipment en teknisk løsning som skal brukes i kombinasjon med elektriske drivlinjer for elektrifisering av 90 Z-line gravemaskiner, skriver Pon Equipment i en melding.

Batteriene vil bli integrert i 12- og 25-tonns varianter av Z-line gravemaskinen, med henholdsvis 150 og 300 kWh installerte batterisystemer, opplyser Pon Equipment.

– Med dette partnerskapet går Northvolt sterkt inn i et nytt marked med sine batterisystemer. Elektrifiseringen av anleggsmaskiner vil innlede viktige endringer for industrien. Løsningene vi demonstrerer her vil bidra til å redusere byforurensning og vår avhengighet av fossilt brensel, sier Emad Zand, president systems i Northvolt.

Administrerende direktør Erik Sollerud i Pon Equipment, sier det er spennende å få jobbe sammen med Northvolt .

– Vi er nå på tredje generasjon av våre elektriske gravemaskiner og øker volumet betydelig. Å ha en løsningsorientert leverandør som Northvolt, som ligger nær oss og viktigst av alt med en veldig tydelig bærekraft profil i sin produksjon av batterier, fra råvarer til sluttprodukt, støtter vår strategi, sier han.