Prisvinnerne i Team SLA i København.

Norsk arkitektkontor vant nordisk pris

Norske Saunders Architects er en del av Team SLA som torsdag vant Nordic Built Cities Challenge Awards og 500.000 kroner for prosjektet The Soul of Nørrebro.

Med en ambisiøs plan om å håndtere store skybrudd og samtidig utvikle lokalsamfunn, utkonkurrerte norske Saunders Architects og resten av teamet bak prosjektet The Soul of Nørrebro en rekke andre nordiske prosjekt i konkurransen.

Prisen ble delt ut torsdag i DR Koncerthuset i København.

Det flerdisiplinære teamet, med partnere fra Danmark, Norge og Tyskland, imponerte ifølge en pressemelding den nordiske juryen med sin innovative løsning for å håndtere oversvømmelser og samtidig utvikle et lokalsamfunn i Nørrebro i København.

Andreplass til finskledet team

Andreplass og 400.000 kroner gikk til et team ledet av finske B&M Architects for Co-op City, et prosjekt som gjennom løsninger basert på sirkulær økonomi vil omdanne Kera-distriktet i Espoo til en levende bydel der fellesskap står sentralt.

Tredjeplassen og 300.000 kroner gikk til prosjektet Eyes of Runavík ledet av White Arkitekter i Danmark og Sverige. Forslaget deres ser på innovative måter å etablere et realistisk og attraktivt alternativt boligområde i bratt terreng uten å gjøre store inngrep i landskapet.

19 løsninger

Til sammen ble 19 løsninger presentert i finalen.

– De mange prosjektene i denne konkurransen kan bidra til å etablere Norden som en spydspiss for bærekraftig urban utvikling, og sammen kan vi ta en posisjon som en ledende leverandør av innovative løsninger for smarte, bærekraftige og attraktive byer. I dag har vi feiret et fantastisk vinnerprosjekt, utviklet av de danske arkitektene hos SLA og partnerne deres, men alle prosjektforslagene i denne finalen inneholder elementer som kan inspirere byer i andre deler av verden, sier generalsekretær i Nordisk ministerråd, Dagfinn Høybråten, som snakket om nordiske løsninger på globale utfordringer under finalen.
Flere lokale konkurranser

Nordic Built Cities Challenge består av seks uavhengige lokale konkurranser.

København, Espoo, Kópavogur, Oslo, Malmö og Runavík har lett etter de beste løsningene på sine urbane utfordringer knyttet til et spesifikt sted.

Nordisk Innovation har invitert finalister fra de seks lokale konkurransene for å kjempe om nordiske priser i Nordic Built Cities Challenge Awards.