Fra venstre maskinselger Kim Jørgen Moe i Nasta, prosjektleder Thomas Pedersen og maskinfører Terje Iversen i B.N. Entreprenør. 

Norgespremiere ble B.N. Entreprenørs første Hitachi-graver

Like utenfor Sirkus Shopping på Leangen i Trondheim går nå Norges første ZX135US-6, Hitachi beltegraver med korthekk.

Grunnarbeidene for å oppføre et av Norges største NAV-kontorer er i full gang. Totalt skal bygget utgjøre cirka 10.000 kvadratmeter, hvor av kontorlokalet er cirka 8.000 kvadratmeter. Utleier og utbygger er Realinvest og Betonmast Trøndelag er hovedentreprenør. B.N. Entreprenør står for grunnarbeidene.

I begynnelsen av desember ble en aldri så liten Norgespremiere beltet inn på anleggsområdet. En av bestselgerne til Nasta – ZX135US-5 er nå lansert i ny serie 6, skriver Nasta i en pressemelding.

- Korthekkeren har vært en svært populær maskin. De siste årene har denne maskinmodellen alene stått for cirka 15 prosent av vårt totale maskinsalg. Det er ingen tvil om at denne maskinen vil fortsette å være populær i ny drakt også. I følge Hitachi er det gjort over 100 små og store designendringer fra serie 5 til serie 6. Vi gleder oss til å se mottagelsen ute hos kundene våre, sier markedsansvarlig Jannike Vestrum Hansen i Nasta.

Hun var med på overleveringen av den første ZX135US-6, sammen med Kim Jørgen Moe, maskinselger hos Nasta.

- Det er ekstra hyggelig at den første maskinen også ble den første hos B.N. Entreprenør, sier Moe.

B.N. Entreprenør ble etablert i 1973 og har i dag 85 ansatte. Entreprenøren har for tiden prosjekter som strekker seg fra Møre til Finnmark. Mange av prosjektene er sentralt i Trondheim.

- Som by-entreprenør er det mange av våre maskiner som har korthekk, forteller prosjektleder Thomas Pedersen i B.N. Entreprenør.

Firmaet har en sterk miljøprofil og er opptatt av å ha en moderne og ny maskinpark som tilfredsstiller alle miljøkrav i bransjen, skriver Nasta.

Maskinfører Terje Iversen har også fått et godt førsteinntrykk av maskinen.

- Jeg har fått et veldig godt inntrykk av maskinen. Den er veldig presis og god å kjøre, sier han.

Iversen skal kjøre maskinen frem til prosjektet på Leangen er avsluttet om 3-4 måneder. Maskinføreren har lang erfaring og har jobbet 13 år i firmaet. Erfaringen med Hitachi maskiner er imidlertid liten

- Hitachi-maskinen er enkel å sette seg inn i, hytta er oversiktlig og det er heller ikke så mye unødvendig dill-dall. Jeg liker dessuten at maskinen er enkel å manøvrere, konstaterer maskinføreren.

Ifølge Nasta er det også en servicevennlig maskin.

- Hitachi- graveren har en svært velutviklet AdBlue-løsning og systemets filter krever en brenning cirka hver 30. time. Denne brenningen går helt automatisk og maskinfører vil ikke merke noe til brenningen. Systemet har fungert svært godt og helt problemfritt på de tidligere maskinene vi har levert. Vi er derfor trygge på at B.N. Entreprenør også får et produkt som virker optimalt, sier Kim Jørgen Moe hos Nasta.

- Så hvorfor ble det Hitachi?

- Vi var klare for å teste noe nytt og prosessen endte med at vi i firmaet investerte i en Hitachi ZX135US-6. Nasta har et godt rennomme innad i bransjen og vi er fornøyde med samarbeidet så langt, svarer Pedersen.