Ill. Nordr
Ill. Nordr

Nordr starter med leie til eie

Nordr starter nå med leie til eie.

– Vi ser det er behov for at de store eiendomsutviklerne engasjerer seg mer for å opprettholde selveierdemokratiet, sier administrerende direktør i Nordr Norge, Pål Aglen, i en pressemelding.

På begynnelsen av 2000-tallet lanserte daværende Veidekke Eiendom, nå Nordr, flere boligprosjekter i Oslo, Bergen og Trondheim, der ungdom under 35 år kunne kjøpe rimelige leilighet med egen utleiedel.

– Dessverre kom det tekniske forskrifter som gjorde det vanskelig å videreføre boligprosjekter med små og rimelige leiligheter med utleiedel, selv om det var en god vei for å få unge inn på boligmarkedet. Det har derfor lenge vært et mål for oss at vi må kunne tilby nye veier inn i boligmarkedet til de som ikke har tilstrekkelig egenkapital til å bli eiere av egen bolig, sier Aglen.

Nå satser Nordr på en større utrulling av leie til eie-leiligheter i sine boligprosjekter i hele landet og først ut er Øvre Steinaunet i Trondheim.

– Leie-til-eie betyr at man i stedet for en vanlig kjøpekontrakt inngår en leieavtale på boligen, men med mulighet til å kjøpe boligen til det som var utsalgsprisen på tidspunktet man begynte å leie. Kjøpsretten kan brukes når som helst i fra avtaletidspunktet til tre år etter ferdigstillelse. Siden prisen på boligen er låst vil eventuell prisstigning bety økt egenkapital, og sammen med det man selv greier å spare, så er målsetningen at dette skal være tilstrekkelig til å få finansieringen for å kjøpe ut boligen i løpet av leieperioden, skriver selskapet.

Norge er i verdenstoppen når det gjelder å eie sin egen bolig, og mer enn 90 prosent av nordmenn eier en bolig i løpet av livet.

– Vi ser imidlertid at en sterk økning i prisene sammen med høye krav til egenkapital gjør drømmen om egen bolig vanskelig for flere. På toppen av det hele har det de siste årene vært betydelige innstramminger som har gjort mindre gunstig å investere i egen bolig. Leie til eie blir dermed også et viktig boligsosialt tiltak, da flere vil få mulighet til å ta del i drømmen om å eie egen bolig, sier Aglen.