Baard Schumann. Foto: Nordr

Nordr selger skoletomt i Oslo

Nordr har inngått avtale med Oslo kommune om salg av deler av selskapets tomt i Nedre Skøyen vei 24-26 i Oslo for 670 millioner kroner.

Nordr, tidligere Veidekke Eiendom, vil utvikle resterende del av tomten til boliger som vil være klare for salg i 2022, skriver selskapet i en pressemelding.

Nordr kjøpte Nedre Skøyen vei i september 2015 for rundt 800 millioner kroner, med overtakelse i mars 2019. Nedre Skøyenvei 24-26 har en sentral beliggenhet på Skøyen, og har et samlet areal på 22.600 kvadratmeter. Etter kjøpet har Oslo kommune besluttet at de ønsker å etablere en ny barne- og ungdomsskole, flerbrukshall med mer på tomten. Det er den delen av tomten det nå er inngått avtale om.

- Denne avtalen er en viktig avklaring for videre utvikling av prosjektet Nedre Skøyen vei. Den bidrar også til nødvendig skolekapasitet i området som er viktig for transformasjonen av hele Skøyen-området. Vi i Nordr vil fortsette jobben med å skape et godt nabolag med om lag 200 nye boliger på den resterende delen av tomten, sier konsernsjef Baard Schumann i meldingen.

Transaksjonen gir en innbetaling på 670 millioner kroner i fjerde kvartal 2020.

Salget ble godkjent i Oslo Bystyre 21. oktober 2020.