Produksjonsenheten til GMC HVAC flyttes fra Dusavik i Randaberg til Nordic Steels lokaler på Bryne. Foto: Nordic Steel.

Nordic Steel kjøper produksjonsenheten til GMC HVAC

Nordic Steel Group tar over produksjonsdelen til GMC HVAC, som driver innen områdene ventilasjon, varme og air condition.

– Vi er svært glade for at produksjonsenheten til GMC HVAC nå blir en del av oss. GMC HVAC er et anerkjent selskap innenfor sitt fagfelt, forteller Børre Lobekk, daglig leder i Nordic Steel Group, i en pressemelding.

– Det er helt riktig for oss å gå sammen med Nordic Steel. Vi rendyrker med dette selskapet vårt og her har vi funnet den rette partneren for GMC HVAC. Jeg opplever Nordic Steel som en effektiv og profesjonell leverandør, med dyktige og imøtekommende ansatte, moderne fasiliteter og fremtidsrettet arbeidsmetodikk, sier Egil Sunde, administrerende direktør i GMC HVAC.

Varemerkene Simduct og Simprofile nå hos Nordic Steel
GMC HVAC har frem til nå produsert blant annet syrefaste kanaler, luftinntak, vifter og air condition til installasjoner offshore og på land. De fleste aktørene på norsk sokkel har benyttet produkter fra GMC HVAC. Fra nå av blir Nordic Steel produsent av alt dette, både til GMC HVAC og til resten av markedet.

Varemerket Simduct er en produktserie av syrefaste kanaler, utviklet av Simex AS i 1992, og senere tatt over av GMC HVAC. Nordic Steel eier nå hele Simduct-serien, inkludert teknologien, godkjenningene og maskinparken som er nødvendig for å produsere produktporteføljen, står det i meldingen.

Simprofile korrugerte stålrør, som blir mye brukt i både entreprenørbransjen og betongindustrien, skal også produseres av Nordic Steel.

Nordic Steel sørger for at varemerkene Simduct og Simprofile fortsatt produseres i Rogaland og bevarer dermed norsk produksjon og lokal verdiskapning. Medarbeidere fra GMC HVAC og Nordic Steel skal nå jobbe sammen for å fortsatt levere de beste produktene, står det i pressemeldingen.

Strategisk riktig for Nordic Steel Group

- HVAC er en viktig bransje for oss å være med i, og det er et strategisk riktig grep for oss å overta produksjonen til GMC HVAC. Vi ønsker å være med på store, viktige prosjekter på blant annet havvind og på installasjoner både internasjonalt og på norsk sokkel, sier Børre Lobekk.

GMC HVAC holder til i Dusavik i Randaberg, men produksjonsenheten flyttes nå til Nordic Steels lokaler på Bryne. Maskinparken, kompetansen, godkjenningene og produktene blir med til Nordic Steel, står det i meldingen.