Nordic Steel kjøper IKM Stainless Technology

Nordic Steel AS og IKM Gruppen AS har onsdag signert en avtale der Nordic Steel AS kjøper 100 prosent av aksjene i IKM Stainless Technology AS.

- I lengre tid har Nordic Steel AS vokst organisk sammen med kundene. Det at store kunder i alle bransjer ønsker mer fra oss er en stor tillitserklæring. Vi blir utfordret på større prosjekter og har evnene til å gjennomføre, men noen av jobbene har vi dessverre måttet takke nei til på grunn av kapasitet, sier Børre Lobekk, daglig leder i Nordic Steel i en pressemelding.

Nordic Steel forteller at for å imøtekomme kundenes behov og ønsker om utvidet samarbeid, har de i lang tid sondert aktuelle oppkjøpsalternativer. Samtidig har førstevalg hele tiden vært IKM Stainless Technology, skriver de i meldingen.

- IKM Gruppen AS har som langsiktig strategi å bygge ned mekanisk virksomhet i egenregi og har lenge jaktet en solid og fremtidsrettet eier for IKM Stainless Technology AS. Nordic Steel AS har hatt en flott utvikling som vi har dyp respekt for. De er det selskapet vi sammen med IKM Stainless Technology AS mener kan tilføre markedet mest verdi i tiden fremover, sier Ståle Kyllingstad, konsernsjef i IKM Gruppen AS.

Samlet for 2019 vil selskapene omsette for omtrent 250 millioner kroner og ha over 80 ansatte.