Norconsult er tildelt rammeavtale med Forsvarsbygg på bygg- og anleggsfaglig rådgivning og prosjektering til Forsvarets øvelser og alliert trening i Norge. Foto: Forsvarsbygg

Norconsult signerte rammeavtale med Forsvarsbygg

Norconsult og Forsvarsbygg har signert avtale om rådgivning og prosjektering innen alle bygg- og anleggsfag relatert til Forsvarets øvelser og alliert trening i Norge.

Det skriver Norconsult i en pressemelding tirsdag.

Rådgiverselskapet er, ifølge meldingen, den eneste leverandøren som er tildelt denne rammeavtalen med Forsvarsbygg. Rammeavtalen har to års varighet med mulighet for forlengelse med inntil tre år, og kan benyttes av alle avdelinger i Forsvarsbygg.

Norconsult skal tidligere ha gjennomført flere oppdrag relatert til militærøvelser som Trident Juncture i 2018 og Cold Response i 2020. Nå har selskapet vunnet en toårig rammeavtale innen bygg og anlegg som omfatter alt fra prosjektering og rådgiving i tidligfase, regulering og forprosjekt, til utarbeidelse av beskrivelse i gjennomføringsfase, konkurransegrunnlag for entrepriser samt oppfølging i bygge- og garantitiden, skriver rådgiveren.

Forsvarsbygg skriver i tildelingsbrevet at Norconsult viser til flere års meget relevant erfaring innen fagkategoriene, og fra prosjekter knyttet til ombygging, oppgradering og etablering av nybygg og infrastruktur.

– Det er flott at Forsvarsbygg velger Norconsult som sin samarbeidspartner når de skal planlegge og tilrettelegge for kommende øvelser. Det er stilt store krav til oss som leverandør, særlig rundt det å få til smidig og tverrfaglig gjennomføring med bruk av gjennomføringsmodellen VDC (Virtual Design and Construction) og systematisk ferdigstillelse. Vi ser frem til spennende oppgaver knyttet til både nye bygg og anlegg, og til bærekraftig oppgradering av eksisterende bygningsmasse og infrastruktur, sier direktør for region Innlandet i Norconsult, Vegard Jacobsen.

Neste store øvelse i Norge er Cold Response 2022, og militærøvelsen er forventet å foregå ved ulike lokasjoner i hele landet.