Administrerende direktør Øyvind Mork i Asplan Viak (foran fra venstre), jernbanedirektør Elisabet Enger, konsernsjef Norconsult Per Kristian Jacobsen, planleggingsleder på Tønsberg-Skien, Morten Klokkersveen i Jernbaneverket (bak fra venstre), oppdragsleder Terje B. Grennes i Norconsult, prosjektdirektør InterCity-prosjektet, Anne Siri Haugen i Jernbaneverket, direktør Sigurd Rugland i Norconsult og assisterende oppdragsleder i Asplan Viak, Randi Birgitte Svånå. (Foto: Ingunn Monstad)

Norconsult og Asplan Viak vant InterCity-kontrakt

Norconsult og Asplan Viak har fått kontrakten for InterCity-strekningene Tønsberg – Larvik og Skien – Porsgrunn på Vestfoldbanen.

Det skriver Asplan Viak i en pressemelding tirsdag.

Planlegging av omtrent 50 kilometer ny jernbane på strekningene Tønsberg – Larvik og Skien – Porsgrunn på Vestfoldbanen og en rekke stasjoner og knutepunkter inngår i Jernbaneverkets kontrakt med Norconsult og Asplan Viak.

Norconsult er kontraktsansvarlig, og oppdraget vil bli utført i et tett samarbeid mellom Norconsult og Asplan Viak, sammen med øvrige underleverandører, heter det i pressemeldingen.

– Jeg gleder meg til å komme i gang! Dette er den mest utfordrende strekningen å planlegge i hele IC-området, sier prosjektdirektør Terje B. Grennes fra Norconsult, som er oppdragsleder for kontrakten.

Administrerende direktør Per Kristian Jacobsen i Norconsult uttaler at han også er svært fornøyd med signeringen.

– Dette er et stort, langsiktig og svært spennende prosjekt hvor vi vil får bruk for hele vårt tverrfaglige jernbanemiljø. Samtidig får vi muligheten til å utvikle kompetanse og relasjoner gjennom et tett samarbeid med Asplan Viak, sier han i meldingen.

– Oppgaven er stor og utfordrende og prosjektet er viktig for en bærekraftig utvikling av transportløsningene og samfunnet, supplerer administrerende direktør Øyvind Mork i Asplan Viak.