Det planlagte produksjonsanlegget for betong som skal bli etablert på anleggsplassen, hvor de skal støpe elementer til tunnelen. Illustrasjon: AGJV

Norcem fikk sin største kontrakt noensinne - leverer sement til Follobanen

Norcem og det spansk-italienske entreprenørkonsortiet Acciona Ghella JV (AGJV), ansvarlig for TBM-kontrakten på Follobaneprosjektet, signerte mandag en kontrakt som innebærer leveranser av 280.000 tonn sement over en treårsperiode

Dette er Norcems største enkeltkontrakt noensinne. General Manager i HeidelbergCement Northern Europe og administrerende direktør i Norcem, Gunnar Syvertsen, er godt fornøyd med avtalen.

– Dette er en milepæl for Norcem og HeidelbergCement. Vi skal levere en rekordstor ordre som vil sette store krav til både produksjon og logistikk. Det er mange i organisasjonen som har jobbet hardt det siste året og bidratt til at avtalen er på plass og vi ser frem til å starte leveransene senere denne måneden, sier han i en pressemelding.

– Vi er fornøyde med å ha inngått den viktige sementkontrakten med Norcem og HeidelbergCement. De presenterte det beste tilbudet og har den nødvendige kapasiteten til å levere de mengdene vi har behov for, sier prosjektdirektør Fernando Vara i AGJV.

Follobaneprosjektet er det største samferdselsprosjektet i Norge. Prosjektet består av 22 km dobbeltspor mellom Oslo Sentralstasjon og den nye jernbanestasjonen på Ski, sør for Oslo. Acciona Ghella Joint Venture skal på oppdrag fra Jernbaneverket bygge hoveddelen (18,5 km) av den 20 km lange tunnelen, som blir Nordens lengste jernbanetunnel når arbeidet er fullført i løpet av 2021.