Trond Magnar Unhammer i NorDan (fra venstre), Erlend Schibevaag i Atum Prosjekt , Lars Mellerud i NorDan Rubicon og Johannes Rasmussen, NorDan Gruppen. Foto: NorDan
Trond Magnar Unhammer i NorDan (fra venstre), Erlend Schibevaag i Atum Prosjekt , Lars Mellerud i NorDan Rubicon og Johannes Rasmussen, NorDan Gruppen. Foto: NorDan

NorDan Rubicon kjøper opp Atum Prosjekt

Fasadeleverandør NorDan Rubicon kjøper Atum Prosjekt, som tilbyr prosjektering, installasjon og service av solskjermingsløsninger.

Det skriver NorDan i en pressemelding fredag.

Fasadeleverandøren Rubicon ble selv kjøpt opp av NorDan i 2020.

– Atum har vært en viktig leverandør til Rubicon gjennom mange år, og vi har alltid hatt stor trygghet i kompetansen og leveransene fra teamet. Nå var timingen riktig, og med oppkjøpet ser vi mange positive synergieffekter som vil komme Rubicons kunder til gode. Sammen med Atum vil vi nå være i enda bedre stand til å finne de beste løsningene til komplekse bygg, selv om byggherrene selvfølgelig fortsatt står helt fritt til å velge samarbeidskonsept også i fremtiden, sier Lars Mellerud, administrerende direktør i NorDan Rubicon, i pressemeldingen.

Oppkjøpet utvider NorDans tilbud og tilstedeværelse i det norske markedet, skriver konsernet i pressemeldingen.

– Forventningene til energieffektivitet og klimapåvirkning i nye bygg gjør at det stilles stadig strengere krav til kompetansen, dokumentasjonen og leveringsevnen til oss som byggevareleverandør. Med både Rubicon og Atum på laget får vi kunnskap og produkter som passer rett inn i vår plan for å bli en totalleverandør på alt er som er relatert til dører. vinduer og fasader, og kundene våre vil i prinsippet kun behøve å forholde seg til én aktør for alle behov, sier Trond Magnar Unhammer, administrerende direktør i NorDan.