Finansparken i Stavanger / Fasade levert av AS Rubicon. Bygget ble kåret til Årets bygg i 2019, og fikk byggeskikksprisen i år. Foto: As Rubicon.

NorDan kjøper Rubicon

NorDan går inn som hovedaksjonær i entreprenørselskapet AS Rubicon på Klepp i Rogaland.

Vindus-og dørkonsernet NorDan på Moi gjør nå et nytt oppkjøp i Stavanger-regionen. Selskapet går inn som hovedeier i fasadespesialisten, AS Rubicon på Klepp.

NorDan får etter transaksjonen en eierandel på 70 prosent i en av Rogalands ledende fasadeentreprenører, mens gründere og sentrale ansatte skal eie de resterende aksjene.

Selskapet vil etter gjennomført transaksjon skifte navn til NorDan Rubicon, skriver NorDan i en pressemelding.

AS Rubicon ble startet 25 år siden av tre bransjekollegaer, og er i dag en betydelig leverandør av fasadeløsninger til større bygg på Sør-Vestlandet. Selskapet omsatte for 150 millioner kroner i 2019, og har 55 ansatte.

- NorDan har de siste årene utvidet sitt omfattende produktprogram innen smarte vinduer og dører til også å omfatte aluminiumsprodukter, en satsing som har vært vellykket. Men, det er stadig flere kunder som etterspør montasje av våre produkter. Med NorDan Rubicon som eget selskap på laget kan vi nå bli en komplett leverandør av aluminiumsprodukter, fasade, glass og takprodukter og samtidig sørge for gode totalleveranser, sier administrerende direktør Trond Magnar Unhammer i NorDan i meldingen.

AS Rubicon står blant annet bak fasadeløsninger til flere kjente prosjekt i Stavanger-regionen som Stavanger Universitetsjukehus, kjøpesenteret Herbarium, Finansparken og Hinna Park.

- Vi har stor tro på at samarbeidet med NorDan vil være positivt for begge selskapene. NorDan har et nasjonalt salgsapparat som vil være en stor styrke for oss, og vi vil være en god spydspiss inn i de mer avanserte prosjektmarkedene for NorDan, hvor NorDan Rubicon blir selskapet som i fremtiden leverer komplette ferdig monterte glass og aluminiumsløsninger, sier daglig leder Lars Mellerud i AS Rubicon i meldingen.

Han understreker at korona har ført til at selskapet har satset utenfor det de tidligere hadde som hjemmemarked, og at de har lykkes godt med dette.

Ingen av partene vil kommentere hvor mye eierandelen har kostet NorDan. Transaksjonen må også godkjennes av Konkurransetilsynet.