Illustrasjon: Hawle Water Technology

NoDig Challenge fullført

Hawle Water Technology er svært fornøyde med å ha fullført NoDig Challenge ved å oppfylle alle kravene som Oslo VAV har stilte i konkurransen.

Pådriver for NoDig Challenge i VAV, John Bjørningstad, viser frem den første fjernstyrte anboringen ved testfeltet på Ås. Foto: Klaus Prucker

- Gjennom denne førkommersielle anskaffelsen, har vi nå utviklet en prototype som beviser at det er mulig å bore stikkledning fra kjeller til hovedvannledning – uten å grave, og det er vi svært stolte av, sier administrerende direktør i Hawle Water Technology Norge AS, Klaus Prucker. Det er Hawle som er hovedinvestor for prosjektet og i sin helhet eier løsningen.

Mandag 4. september markerte VAV avslutningen av NoDig Challenge. 5. september offentliggjorde Oslo VAV resultatene under Norsk Vanns årskonferanse i Oslo.

- Det er viktig for oss i VAV å fremme og legge til rette for ny teknologi, og vi vil følge utviklingen videre og planlegger allerede prosjekter i Oslo, sier avdelingsdirektør Sigurd Grande.

- Med denne metoden slipper vi trafikkorker og stengte gater, anleggstransport med høyt CO2-utslipp og næringsliv som taper omsetning. Fordelene er mange, man sparer både tid, penger og miljø. Det er absolutt en samfunnsøkonomisk lønnsom løsning, sier forretningsutvikler Borghild Teigland Folkedal i Hawle Water Technology.

Hun roser Oslo VAV’s innsats i prosjektet.

- De har hele tiden stilt strenge men reelle krav for hva bransjen krever, og har vært en god sparringspartner i teknologiutviklingen. Vi har også hatt en svært dyktig produktutvikler i Techni og rådgivning fra fremtidige operatører av systemet gjennom Båsum. Vi er derfor sikre på at vi er på rett vei til å tilby markedet et produkt som etter har nærmest ubegrenset markedspotensial, mener hun.

MOTTOK DIPLOM: VAV, Hawle, Techni og Båsum under markeringen av fullført NoDig Challenge.