Trøndelag fylkeskommune skal bygge fire kilometer ny fylkesvei 17 fra Jåddåren til Østvik, nord for Steinkjer by. Foto: Trøndelag fylkeskommune.

Ni kjempet om fv. 17-prosjekt - lokalt arbeidsfellesskap stakk av med rekordkontrakt

Et lokalt arbeidsfellesskapet bestående av Odd Einar Kne og Røstad Entreprenør skal bygge fire kilometer fylkesvei 17 for Trøndelag fylkeskommune.

– Dette er en bra og kjærkommen jobb for oss. Det er den største kontrakten vi har hatt og den kommer i en tid da det var litt lite å gjøre i området vi holder til, sier daglig leder Odd Einar Kne i maskinentreprenørselskapet Odd Einar Kne AS, til Byggeindustrien.

Tøff konkurranse

AF Kne/Røstad ANS skal bygge i underkant av fire kilometer ny fylkesvei 17 fra Jåddåren til Østvik, nord for Steinkjer by. Da tilbudsfristen gikk ut 20. mai hadde ni entreprenører meldt sin interesse for prosjektet. Det lokale arbeidsfellesskapet hadde det laveste tilbudet med cirka 115,5 millioner kroner. De resterende åtte entreprenøren som var med i konkurransen hadde betydelig høyre tilbud fra 125 til drøye 148 millioner kroner.

Odd Einar Kne føler seg allikevel trygg på at de har levert inn et tilbud som det også er mulig å tjene penger på.

– Ja, vi mener vi har bra kontroll på tilbudet vårt. Vi er lokale selskaper som blant annet sparer mye på riggkostnader. Vi er selvsagt litt spente på prosjektet, men det omfatter kjente oppgaver som vi føler oss trygge på, sier Kne

– Det er første gangen vi er i arbeidsfellesskap med Røstad, men vi har samarbeidet tidligere og kjenner hverandre godt, tilføyer han.

Skriver kontrakt fredag

AF Kne/Røstad ANS skal skrive kontrakt med Trøndelag fylkeskommune fredag denne uken. Byggherre og entreprenør skal deretter inn i en samhandlingsfase før anleggsarbeidene etter planen skal komme i gang rett over ferien.

– Vi kommer til å bruke cirka 15 mann fra hvert firma i prosjektet, opplyser Kne.

Odd Einar Kne AS fra Steinkjer har i dag cirka 70 ansatte og selskapet omsatte, ifølge proff.no, for 154,5 millioner kroner i 2019. Røstad Entreprenør fra Verdal har cirka 40 ansatte og omsatte for 108 millioner kroner i 2018.