NHO: – Viktige forbedringer i ny arbeidsmiljølov

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er ikke hundre prosent positive til forslaget til ny arbeidsmiljølov, men mener det inneholder viktige forbedringer på noen punkter.

– For NHO er ikke dette forslaget den moderniseringen som næringslivet hadde forventet, men det er likevel forbedringer på noen områder, sier NHOs direktør for arbeidslivspolitikk, Svein Oppegaard.

Han trekker fram saker to saker som har vært viktige for NHO, hvor organisasjonen har fått gjennomslag: mulighet for mer fleksible arbeidstidsordninger og midlertidige ansettelser.

– Vi er fornøyd med at bedriftene fortsatt kan ha midlertidig ansatte i opptil fire år i prosjekter før de har krav på fast ansettelse. Men vi er ikke tilfreds med at tilsvarende ordning for vikarer reduseres fra fire til tre år. Både KRF og V ønsket å redusere fireårsregelen til to år for alle typer midlertidige ansatte.

NHO er heller ikke fornøyd med at fagforeningens sentrale vetorett blir stående. Dette «gjør det vanskelig å finne gode, lokale løsninger», mener arbeidsgiverorganisasjonen. (©NTB)