Patrik Attemark, Petter Bengtsson og Christoffer Börjesson. Foto: Newsec
Patrik Attemark, Petter Bengtsson og Christoffer Börjesson. Foto: Newsec

Newsec kjøper Zynka

Newsec fortsetter sin digitale satsing med oppkjøpet av BIM-aktøren Zynka.

Zynka har 50 ansatte.

– Dette er nok et spennende steg videre for vår digitale satsning, Newsec Digital Accelerator. Newsec og Zynka utfyller hverandre godt. Sammen skaper vi en bransjeledende og helhetlig løsning som bidrar til å akselerere våre kunders digitale transformasjon. Dette gir eiendomsbesittere betydelige muligheter for å forbedre bærekraft, leietakertilfredshet og netto driftsinntekter, sier Patrik Attemark, administrerende direktør i Newsec, i en pressemelding.

Newsec har vokst de siste årene både organisk og gjennom oppkjøp. De har mer enn 2.400 ansatte i de fire forretningsområdene property asset management, advisory, investment management og energy transition.

– Vi får en unik posisjon i markedet med Newsec som eier. Sammen kan vi tilby digital spisskompetanse og løsninger for å drive digitaliseringen av bygge- og eiendomsbransjen fremover. Vi utfyller det brede spekteret av tjenester som Newsec allerede har, sier Petter Bengtsson, administrerende direktør, Zynka, i meldingen.

– Oppkjøpet av Zynka tilfører Newsec solid ekspertise innen BIM, GIS og digitale tvillinger i kombinasjon med en ledende plattform for å skape og administrere digitale bygg. Nå gjør vi det mulig for eiendomsbesittere å bli mer datadrevne og sette fart på sin digitaliseringsreise allerede i dag. Med en digital representasjon av bygget visualiseres informasjonen. Det gir eiendomsbesitteren tilgang til innsikt om eksempelvis arealbruk og inneklima, sier Christoffer Börjesson, leder for Newsec Digital Accelerator.